ΕΛΛΑΔΑ

Θέμα Χρυσής Αυγής φέρνει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Ευρύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει το σοβαρό επεισόδιο με τις ύβρεις που εκτόξευσαν από το βήμα της Βουλής βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις απειλές που διατύπωσαν σε βάρος του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κ. Γιάννη Μανιάτη.Ο κ. Μανιάτης καταγγέλλει ότι σε συνέχεια των εκτρόπων της Παρασκευής, τα οποία οι «Χρυσαυγίτες» κατέγραψαν με κρυφή κάμερα, την οποία είχαν στήσει στα θεωρεία της Βουλής και κατόπιν διακίνησαν το σχετικό υλικό μέσω Διαδικτύου, δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα στο γραφείο του.

Όπως δηλώνει στο «protothema.gr», ο βουλευτής Αργολίδας, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής, η γραμματέας του δέχθηκε δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα, με απόκρυψη του αριθμού των καλούντων, που έλεγαν: «Έχει τελειώσει αυτός. Τα σημερινά ήταν μόνον η αρχή. Θα δείτε τι θα πάθει τις επόμενες ημέρες».

Ο κ. Μανιάτης επικοινώνησε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια, τον οποίο ενημέρωσε για τις απειλές, προκειμένου να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας και να αναζητήσουν τους δράστες. Παράλληλα, του δήλωσε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να αλλάξει τρόπο ζωής, κινούμενος στο ίδιο πνεύμα που ήταν η απάντηση στη Βουλή όταν δέχθηκε προειδοποίηση από τους Χρυσαυγίτες «να μην πάει στην Αργολίδα.

«Είμαι όρθιος, θα συνεχίσω να είμαι όρθιος και θα κρατηθώ μέχρι τέλους όρθιος, όχι μόνο εγώ αλλά όλοι οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου που σέβονται στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές», δήλωσε ο κ. Μανιάτη και πρόσθεσε: «Όποιος θέλει να απειλήσει εκλεγμένο βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, θα αναλάβει και τις ευθύνες του».

Εξ αφορμής τω ν τελευταίων γεγονότων, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, επαναφέρει την πρόταση του κόμματός του να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου και σε ειδική συνεδρίαση να συζητήσει αναλυτικά για το «φαινόμενο Χρυσή Αυγή» για να πάρουν θέση όλες οι πολιτικές δυνάμεις. «Είναι επιτακτική ανάγκη να δούμε πως θα αυτοπροστατευθεί η Δημοκρατία», αναφέρει ο βουλευτής.

real.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις