ΑΡΘΡΑ

Να μη γίνει το αίμα του Τζανή, κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους κλέφτες

Η αυτοκτονία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ αν και μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ τα ακριβή της αίτια, καταδεικνύει πως το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι παντελώς ισοπεδωμένο.

Χωρίς να θέλω να παριστάνω τον μάντη, εκτιμώ ότι η δημόσια διαπόμπευση του Λεωνίδα Τζανή μέσω της δημοσιοποίησης του ονόματός του στη λίστα του ΣΔΟΕ, συνετέλεσε κι αυτή – σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό – στο να αποφασίσει ο βολιώτης πρώην πολιτικός να βάλει τέλος στη ζωή του.

Τούτο συνηγορεί στην πρώτη μου σκέψη, ότι δηλαδή στη χώρα μας δεν υπάρχουν μόνον χοντρόπετσοι, αδίστακτοι και ιδιοτελείς πολιτικοί. Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, εκείνη των ταγών που διαθέτουν τη στοιχειώδη τσίπα.

Το αν η καθόλα έκνομη διαρροή της περιβόητης λίστας του ΣΔΟΕ (όπως αυτή διαδόθηκε), αποτέλεσε τον ηθικό αυτουργό στο να βάλει τέρμα στη ζωή του ένας πατέρας δύο παιδιών, είναι κάτι που ελέγχεται.

Αυτό όμως που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση είναι η προσπάθεια αποκαθήλωσης του σάπιου πολιτικού κατεστημένου που δεκαετίες τώρα κατάκλεψε το ελληνικό δημόσιο.

Ας μην επιτρέψει λοιπόν κανείς σ’ αυτούς τους αλήτες να κρυφτούν πίσω από το «αίμα» του Λεωνίδα Τζανή και στο όνομα της «προστασίας των προσωπικών δεδομένων» και της «αποφυγής της δημόσιας διαπόμπευσης» να βουτήξουν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Πρέπει να πληρώσουν για να δικαιωθούν όλοι αυτοί οι ματωμένοι κόποι του ελληνικού λαού.

Απόστολος Ράιδος / a.raidos@yahoo.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις