ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο 69ο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας η Στέλλα Μπελέση

Εκπροσώπησε την Ελλάδα η διευθύντρια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών

Στην 18η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την OCCAM την UNESCO και το 69ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας την Ελλάδα εκπροσώπησε για 11η συνεχή χρονιά η Λαρισαία σκηνοθέτης και καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών Στέλλα Μπελέση.

Το θέμα της φετινής διάσκεψης ήταν «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ». Την Κύπρο εκπροσώπησε ο οικονομολόγος  Αντρέας Χατζούδης.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο πρόεδρος της Μπιενάλε Πάολο Μπαράτα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Οπτικοακουστικά Πιέρ-Πάολο Σαπορίτο η διευθύντρια του Φεστιβάλ των Ηνωμένων Εθνών Γιασμίνα Μπόζιτς,  η εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού της Εσθονίας Εντίτ Σεπ και άλλες προσωπικότητες.

Η ομιλία της κας Μπελέση –με οδηγό τον  Πλάτωνα- επικεντρώθηκε στην ουτοπία της Δημοκρατίας η οποία, σύμφωνα με τον μεγάλο ΄Ελληνα φιλόσοφο, μετατρέπεται εύκολα σε αναρχία και ασυδοσία, ενώ κάλεσε τους παρευρισκόμενους να είναι επιλεκτικοί τόσο στην πολιτική όσο και στην επιλογή των οπτικοακουστικών έργων που παρακολουθούν. Αφού η αναρχία και η ασυδοσία επικρατούν  και στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις