ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβείο ποίησης στον Λαρισαίο Αργύρη Γιουρούκη

Ο Δήμος Σκοπέλου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σκοπέλου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.) και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου διοργάνωσαν στις 7/9 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Ορφέα», την εκδήλωση απονομής των βραβείων του Α’ Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Καισάριος Δαπόντες».Η Νινέττα Χύμα-Κοσμά, παρουσιάστρια της βραδιάς, καλωσόρισε τους παρόντες και τους βραβευμένους ποιητές και στη συνέχεια χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Σ. Γιώργος Λαγουδάκης και η δημοτική σύμβουλος & συντονίστρια του Γραφείου Εθελοντισμού, Μάχη Παπαδαυίδ, ενώ ακολούθησε ομιλία της ποιήτριας Μάρω Βουδούρογλου-Βλαχάκη με θέμα : «Η ποίηση στους δύσκολους καιρούς» (παρόντες ήταν εκτός από την ίδια και τα άλλα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, Μαρίκα Δελήτσικου και Σπυριδούλα Καρβέλη).

Η Συνιορίτσα Σκλάβου-Καραγιαννάκη απήγγειλε το ποίημα « Όσο κι αν ο ποιητής…», ενώ τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον νυν δήμαρχο, τον πρώην δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο, Χρήστο Βασιλούδη, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΣ και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστα Σκούρα. Οι εθελοντές εργάστηκαν πολύ, για να διαμορφώσουν κατάλληλα κι έγκαιρα, τον όμορφο χώρο του «Ορφέα».

Παρόντες ήταν οι ποιητές : Κωνσταντίνα Ράπτη από τον Ωροπό, Σουλτάνα Βουδούρη από την Κοζάνη, Χρυσούλα Λουλοπούλου από την Καρδίτσα, Ανθή Παραληκα από την Κρήτη, Ελεάνα Τσεσμελή από το Πέραμα και Αργύρης Γιουρούκης από τη Λάρισα.

Ήταν μια ωραία, σεμνή βραδιά, προσεγμένη, χαμηλών τόνων, με απαγγελίες των βραβευμένων ποιημάτων, αλλά και με ευχάριστες εκπλήξεις, όπως η εμφάνιση του δημάρχου Γιώργου Μιχελή, ο οποίος μελοποίησε και τραγούδησε ζωντανά το ποίημα «Άλαλα λόγια», το άκουσμα 9 τραγουδιών, βασισμένα σε στίχους των βραβευμένων ποιημάτων, τα οποία μελοποιήθηκαν από την συνθέτη – τραγουδοποιό Ελεάνα Τσεσμελή και το συνθέτη Χρυσόστομο Καραντωνίου ή τη συνοδεία μαζί με το πρόγραμμα ενός μικρού κλαδιού δεντρολίβανου, βασιλικού ή δυόσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή όλων να γίνει θεσμός αυτός ο διαγωνισμός, παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και η Σκόπελος, το κέντρο πολιτισμού των Βόρειων Σποράδων. Ανανεώθηκε το ραντεβού στο νησί, για τον επόμενο ποιητικό διαγωνισμό όπου είναι πιθανό τα μελοποιημένα ποιήματα να κυκλοφορήσουν σε CD και να γίνει μια αντίστοιχη συναυλία.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις