ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Συννεφιασμένη Κυριακή» … στο κηποθέατρο

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στις 16 Σεπτεμβρίου από τον σύλλογο Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη και στην παραδοσιακή μουσική θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη δεσπόζει στη ζωή του ελληνικού λαού για περισσότερο από 60 χρόνια, αντλώντας τη δύναμή του από τη ζωή του λαού, από τούς καθημερινούς του αγώνες για δικαιοσύνη, από τις πίκρες του και τους πόνους του, από την αγάπη, από ό,τι όμορφο και αληθινό έχει αυτός ο τόπος.

Χάρις σε αυτό το έργο, ο Βασίλης Τσιτσάνης έγινε μία ξεχωριστή φυσιογνωμία του σύγχρονου ελληνικού λαϊκού πολιτισμού.

Καλεσμένη είναι η πολυβραβευμένη ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού Γιώτα Βέη η οποία θα ερμηνεύσει ένα εξαιρετικό απάνθισμα τραγουδιών του μεγάλου δημιουργού από τον ομώνυμο δίσκο στο α΄ μέρος της εκδήλωσης.

Στο β΄ μέρος της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια – σταθμοί από το δικό της πολύπλευρο δισκογραφικό έργο. Έργα από τον κύκλο ζωής της πατρίδας μας που άντλησε η ίδια από την προφορική μας παράδοση, δημιουργώντας μία πολύτιμη παρακαταθήκη πολιτισμού, από «Τα κύματα του Αιγαίου», από τα «Μουσικά ταξίδια στην Ελλάδα» από τη λαϊκή όπερα «MAMMAS”, «Γαία» κ.ά.

Την εκλεκτή ερμηνεύτρια – δημιουργό συνοδεύει ένα επιτελείο νέων και ταλαντούχων μουσικών μεταξύ των οποίων και οι Λαρισαίοι: Κοντονικόλας Σ. στο πιάνο, Αλεξόπουλος Στ., κρουστά, Καβαλλιεράτος Σπ., λαούτο και κιθάρα και Τσιαπλές Ευάγγ. , μπουζούκι.

Η μουσική βραδιά θα κλείσει με χορευτικά παραδοσιακά του τόπου μας και με τη βράβευση της κ. Γιώτας Βέη από τον σύλλογο για το σύνολο του έργου της και την ξεχωριστή, αέναη παρουσία της στη διαφύλαξη και συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του τόπου μας. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μία παρέα φίλων, με κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς για τον πολιτισμό, ενώθηκε πριν ένα χρόνο και οργάνωσε τον σύλλογο. Σκοπός να δημιουργηθεί ένας πυρήνα πολιτισμού με οργάνωση ομιλιών, ημερίδων, συμποσίων, εργαστηρίων τέχνης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων ώστε να προβάλλεται η πολιτισμική περιουσία της Ελλάδος γενικότερα και της Λάρισας ειδικότερα.

Στόχος η ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των Λαρισαίων και όχι μόνο, σε πολιτιστικά δρώμενα που έχουν λαογραφικό, ιστορικό, φιλοσοφικό και εικαστικό χαρακτήρα μέσα από τους δρόμους της ποίησης, της λογοτεχνίας, του θεάτρου και της μουσικής. Η παραγωγή και η διάχυση πολιτισμικών αγαθών, ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή με ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και απόλαυσης από όλους, είναι κύριο μέλημα του συλλόγου ενώ προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση του συναισθήματος συλλογικότητας μεταξύ των συνανθρώπων και των μελών, η ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων και η ενίσχυση της αίσθησης της ανάγκης για συνεργασία και αλληλεγγύη.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του συλλόγου έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές και αξιόλογες εκδηλώσεις με πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στον σύλλογο θα πρέπει να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 6978-076818 και 6974-511053.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις