ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσία του Βασίλη Λέκκα η καλοκαιρινή συναυλία των χορωδιών του Δ.Ω.Λ.

Σήμερα Πέμπτη στις 9 το βράδυ στο κηποθέατρο Αλκαζάρ

Αφιερωμένη στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο θα είναι η καλοκαιρινή συναυλία των χορωδιών του Δ.Ω.Λ., που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 το βράδυ, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

«Στις γειτονιές του φεγγαριού» θα ταξιδέψουμε με μελωδίες αγαπημένες, με στίχους που άφησαν εποχή μέσα από ανεπανάληπτες κινηματογραφικές ερμηνείες. Μια μουσική βραδιά με τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Ωδείου και του Μουσικού Συνόλου «Ενωδεία».

Συνοδοιπόρος στη μεγάλη αυτή βραδιά ο μοναδικός Βασίλης Λέκκας, που σφράγισε με την ερμηνεία του μουσικές του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Ξαρχάκου, η μουσική και τραγούδια των οποίων θα σφραγίσουν τη συναυλία.

Τραγούδια αγαπημένα, ερμηνευμένα από τους πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής, αυτής του ασπρόμαυρου κινηματογράφου, με νοσταλγική διάθεση για το χαμένο παράδεισο και νότες αισιοδοξίας για μια ομάδα ανθρώπων που αγωνίζονται, που ελπίζουν, που δημιουργούν…

Αυτός είναι ο ελληνικός κινηματογράφος, αυτή και η ιστορία του μέσα από τα πάθη της «Λόλας», τη δυναμικότητα της «Μοντέρνας Σταχτοπούτας», το ρυθμό του «Ποτέ την Κυριακή», το χορό του «Ζορμπά», το νάζι της Αλίκης στο “Ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο», την καθημερινότητα του «Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο», την ένταση του «Νησιού των γενναίων»…

Μέσα από ένα μουσικό οδοιπορικό την επιμέλεια και τη διεύθυνση του οποίου έχει ο μαέστρος Δημήτρης Καρβούνης, περισσότερα από 100 άτομα επί σκηνής και ο Βασίλης Λέκκας θα μας αφιερώσουν μια ξεχωριστή συναυλία για το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι της πόλης της Λάρισας και όχι μόνο.

Το μουσικό πρόγραμμα θα πλαισιώνει προβολή βίντεο με ορισμένες από τις καλύτερες και χαρακτηριστικότερες στιγμές της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, με την επιμέλεια του Δημήτρη Λαπούση.

Τέλος, προκειμένου η συναυλία να είναι προσιτή σε όλους τους πολίτες της Λάρισας και στα πλαίσια της καλλιτεχνικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής δραστηριότητας του ΔΩΛ και των χορωδιακών του συνόλων, η τιμή του εισιτηρίου θα είναι, συμβολικά, 5 €.

Χορηγός της βραδιάς ο Όμιλος Φροντιστηρίων «Ανέλιξη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις