ΛΑΡΙΣΑ

Κραυγή αγωνίας Λαρισαίας εκπαιδευτικού

Η τρίτεκνη φιλόλογος ζητάει την απόσπασή της στο νομό λόγω σοβαρότατων οικογενειακών προβλημάτων

Ανοικτή επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο απευθύνει μια Λαρισαία εκπαιδευτικός, φιλόλογος, με πλήθος σοβαρότατων οικογενειακών προβλημάτων που καθιστούν απαραίτητη την απόσπασή της σε σχολική μονάδα του νομού.

Το παράλογο στην όλη ιστορία είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν έλαβε την απαραίτητη απόσπαση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου και πλέον θα πρέπει να διδάξει σε γυμνάσιο στην Ελάτεια Φθιώτιδας όπου και η οργανική της θέση!

Αναλυτικά, η ανοικτή επιστολή της Λαρισαίας φιλολόγου, η οποία δημοσιεύεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο esos.gr, έχει ως εξής :

«Κύριε υπουργέ

Ονομάζομαι (είναι στη διάθεση του υπουργού το όνομα της εκπαιδευτικού) και είμαι φιλόλογος από τη Λάρισα. Η οργανική μου θέση είναι στο Γυμνάσιο Ελάτειας του νομού Φθιώτιδας, 200 περίπου χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας μου.

Έχω τρία παιδιά (τρίδυμα) 11 ετών και το ένα από τα αυτά, ο γιος μου, πάσχει από μια σοβαρή νόσο των νεφρών με ποσοστό αναπηρίας 80%.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να βρίσκομαι συνεχώς κοντά του για καθημερινές ιατρικές εξετάσεις, ειδική διατροφική επίβλεψη καθώς και για υλική και ψυχολογική υποστήριξη. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω πάρει απόσπαση. Έχω κάνει βέβαια αίτηση για επανεξέταση.

Αν δεν πάρω απόσπαση στη Λάρισα πώς μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου τη στιγμή που δεν υπάρχει δυνατότητα να φροντίσει κάποιος άλλος το παιδί; Ο σύζυγος εργάζεται στη Λάρισα στον ιδιωτικό τομέα εδώ και 15 χρόνια με αρκετές ώρες απασχόλησης.

Συνεπώς είναι αδύνατη μια μετακόμιση για όλη την οικογένεια. Επίσης οι γονείς μου είναι ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας ( ο πατέρας μου είναι ανάπηρος και τον φροντίζει η μητέρα μου χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τα παιδιά μου)».

(newsroom onlarissa.gr / Φωτογραφεία αρχείου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις