ΑΡΘΡΑ

Τα κεφάλια μέσα! Εντελώς, όμως …

Τα «ανδρεοπαπανδρεικής» εμπνεύσεως και προελεύσεως «μπάνια του λαού», όσα τελοσπάντων μπάνια κατάφερε το φετινό καλοκαίρι να κάνει αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός, φτάνουν πλέον στο τέλος τους.

Ετσι, πέρα από την πικρόχολη ευχή των ημερών «καλό χειμώνα», ταιριάζει από σήμερα και η … παρατήρηση «τέρμα το διάλλειμα, τα κεφάλια μέσα» …

Εμείς που είχαμε φέτος το θλιβερό  «προνόμιο» να θυσιάσουμε τις όποιες διακοπές στο βωμό της οικονομικής κρίσης και της ανικανότητας εργοδοτών να εξασφαλίσουν ακόμα και τα δεδουλευμένα μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι και το διάστημα που εσείς μαυρίζατε το κορμί σας σε κάποια παραλία, μοναδικό – σχεδόν – θέμα της πολιτικής επικαιρότητας ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα συγκεντρωθούν για να εγκριθούν στη συνέχεια από την τρόικα τα περιβόητα 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία παρεμπιπτόντως μπορεί να γίνουν 14, αν ισχύουν όσα δημοσιογραφικές πηγές άλλων χωρών μεταφέρουν ως βεβαιότητες.

Η … εσωτερική τρόικα των Αντώνη, Βαγγέλη και Φώτη, αποφάσισαν να κόψουν από παντού και από όλους, για πολλοστή φορά τα τελευταία δυόμιση χρόνια, πασχίζοντας με φρικιαστική εμμονή να πετύχουν την με κάθε τρόπο παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Εκείνο που καθόλου δεν προχωράει είναι αυτό για το οποίο μας πιπίλισαν προεκλογικά τ’ αυτιά, ότι δηλαδή θα δώσουν και την τελευταία ικμάδα των αντοχών τους και της όποιας πολιτικής και διαπραγματευτικής τους ικανότητας ώστε να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου!

Όχι μόνο αυτό αλλά και το μόνο αίτημα που μετεκλογικά μας λένε ότι προτίθενται να προωθήσουν προς τους δανειστές – εταίρους μας είναι αυτό της επιμήκυνσης κατά δύο έτη του περιθωρίου δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Μαθαίνω μάλιστα ότι ακόμα και αυτό το αίτημα, το οποίο αν θυμόσαστε προεκλογικά μας το παρουσίαζαν μέσω των δημοσιογραφικών τους παπαγαλακίων ως περίπου δεδομένο, δεν θα το θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις επικείμενες επαφές του με τον Γιούνκερ, τον Ολάντ και τη Μέρκελ, αλλά προτίθεται να το θέσει επίσημα στη σύνοδο κορυφής του … προσεχούς Οκτωβρίου!

Μέχρι τότε, θα έχουν οριστικοποιηθεί και γνωστοποιηθεί τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, για τα οποία άλλωστε οι δύο από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων της εσωτερικής τρόικας είχαν δεσμευθεί ότι θα τα υλοποιήσουν , με τις υπογραφές τους, από τον περασμένο Μάρτιο!

Όπως είναι πλέον ολοφάνερο, διάνα έκανε πάλι με τις επιλογές του στην κάλπη ο Έλληνας ψηφοφόρος, τόσο στις 6 Μαίου, όσο και στις 17 Ιουνίου …

Τώρα πια τα κεφάλια μέσα! Εντελώς όμως …

Ο Παρατηρητής    

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις