ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λαρισαίος ο πρώτος πανελλαδικά στο subbuteo!

Ο Ευριπίδης Πραντσούδης στην κορυφή της κατάταξης στο επιτραπέζιο ποδόσφαιρο

Μπορεί να παίζει σε μικρά γήπεδα όμως γνώρισε… μεγάλη διάκριση. Ο λόγος για έναν Λαρισαίο που κατάφερε χθες να αναδειχθεί πρώτος στην πανελλήνια κατάταξη του επιτραπέζιου ποδοσφαίρου ή αλλιώς Subbuteo όπως το ξέρει όλος ο κόσμος.

Ο Ευριπίδης Πραντσούδης – ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το subbuteo στη Λάρισα- κέρδισε χθες το 7ο εθνικό τουρνουά και με αυτόν τον τρόπο αναρριχήθηκε στην κορυφή της πανελλήνιας κατάταξης κάτι που έχει καταφέρνει για τρίτη φορά.

«Είναι μια δικαίωση για μένα αυτή η διάκριση» δήλωσε στην «Ε» λίγο μετά την επιτυχία του και συνέχισε: «Την κυνηγούσα όλα τη χρονιά. Μετά από πολλά ταξίδια και αρκετό κόπο τελικά τα κατάφερα. Αυτό είχα σαν στόχο και αυτό πέτυχα. Ξεκίνησα σαν δεύτερος και πέρασα ακόμα και τρίτος στη βαθμολογία αλλά εν τέλει βγήκα πρώτος. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος».

Στη συνέχεια μας μίλησε για την περίοδο κάμψης που διανύει το επιτραπέζιο ποδόσφαιρο τονίζοντας: «Δυστυχώς διανύουμε μια περίοδο μεγάλης κάμψης και αυτό γιατί δεν υπάρχει καλή οργάνωση από την Αθήνα όπου παίρνονται όλες οι αποφάσεις. Μαλώνουν για το ποιος θα ηγείται στο επιτραπέζιο ποδόσφαιρο. Αναλώνονται στο ποιος θα διοικεί και όχι στο πώς θα πάει μπροστά το άθλημα.

Δεν κοιτάζουν να φέρουν νέα παιδιά στο επιτραπέζιο ποδόσφαιρο. Εμείς στη Λάρισα έχουμε τα ίδια παιδιά σχεδόν που έχει όλη η Αθήνα. Αυτό είναι το πρόβλημα της Ομοσπονδίας αυτή τη στιγμή και κανείς δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσει να υφίσταται πλέον με όλα αυτά τα προβλήματα».

Όσον αφορά στα σχέδιά του για την επόμενη σεζόν τόνισε: «Πέρυσι δεν πήρα μέρος στην Εθνική ομάδα καθώς το Τσάμπιονς Λίγκ έγινε στην Αγγλία εκεί όπου δεν με ευνοούσε καθόλου η υγρασία. Φέτος όμως θα έχουμε το Τσάμπιονς Λίγκ στην Ελλάδα και ενδέχεται να πάρουμε και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΟ ΑΒΕΡΩΦ

Με επιτυχία διεξήχθη το 7ο εθνικό τουρνουά στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου στο κονάκι Αβέρωφ στη Νέα Πολιτεία, με τη συμμετοχή 25 παικτών (αθλητών) από την Αθήνα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα και φυσικά τη Λάρισα.

Το Σάββατο στην κατηγορία under 15 νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Σκαφιδάς ενώ στη δεύτερη θέση ο Παντελής Δολμές με ημιφιναλίστ τον Ορέστη Χριστόπουλο και Άγγελο Παπαϊωάννου.

Χθες στην κατηγορία open ο Λαρισαίος Ευριπίδης Πραντσούδης επικράτησε στα πέναλτι 3-2 του Μάρκου Καψαμπέλη μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα που έληξε 1-1στην κανονική διάρκεια αλλά και στην παράταση.

Στα ημιτελικά έφτασαν οι Αργύρης Ζαβράκας και Βασίλης Κουτσομπίνας.

Έτσι τελείωσε η φετινή αγωνιστική περίοδος που βρίσκει τον Ε. Πραντσούδη μετά και από αυτή την κατάκτηση (προηγήθηκε άλλη μια πρωτιά στο τουρνουά της Πάτρας) στην πρώτη θέση της πανελλήνιας κατάταξης στη σχετική βαθμολογία.

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο σύλλογος της Νέας Πολιτείας συνεχίζει τις προπονήσεις του αλλά και τις προσπάθειες ανεύρεσης νέων παικτών. Για όσους ψάχνουν πληροφορίες σχετικά μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 6947-512.945 και 6936-689.352 αλλά και στο facebook LARISSA FTC.

(Ρεπορτάζ / Φωτογραφία εφημερίδα «Ελευθερία» / Κώστας Γκιάστας)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις