ΛΑΡΙΣΑ

Κρατούμενος οδηγείται αύριο στο αυτόφωρο Αθηνών ο Σπύρος Τσικρίκας

Στο κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας κρατείται από σήμερα το πρωί ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Σπύρος Τσικρίκας.

Όπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το onlarissa.gr ο κ. Τσικρίκας κλήθηκε από την περασμένη εβδομάδα από τη δικαιοσύνη για χρέη της Ένωσης προς το δημόσιο, ότι δηλαδή συνέβη και με τον εν ενεργεία πρόεδρο Χρήστο Σιδερόπουλο.

Ωστόσο, λόγω του ότι ο κ. Τσικρίκας απουσίαζε στις Κυκλάδες για διακοπές με την οικογένειά του, παρουσιάστηκε σήμερα ο ίδιος στις αρχές.

Σε αντίθεση όμως με τον κ. Σιδερόπουλο όπου το δικαστήριο της Λάρισας δήλωσε αναρμόδιο και τον παρέπεμψε στο αντίστοιχο των Αθηνών (επειδή η ΕΑΣ ανήκει στις ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων που εδρεύει στην πρωτεύουσα), σήμερα η Εισαγγελία έκρινε ότι ο κ. Τσικρίκας έπρεπε να κρατηθεί έως ότου οδηγηθεί στην Αθήνα για να δικαστεί από το εκεί δικαστήριο.

Έτσι, ο κ. Τσικρίκας κρατείται και αναμένεται να μεταφερθεί αύριο το πρωί στην Αθήνα για να δικαστεί, ενώ σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί αύριο, η κράτησή του θα παραταθεί για τουλάχιστον μία ημέρα!

Όπως ήταν αναμενόμενο η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη δυσφορία στον πρωταγωνιστή, ο οποίος σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr έκανε λόγο για «άλλα μέτρα και άλλα σταθμά» παραπέμποντας στην διαφορετική απόφαση της περασμένης Πέμπτης που αφορούσε τον κ. Σιδερόπουλο.

Υπενθυμίζεται, πως για την περίπτωση του νυν προέδρου της Ένωσης, το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να κρατηθεί ο κ. Σιδερόπουλος ή να οριστεί δικάσιμος.

Στο διαδικαστικό της υπόθεσης πάντως, ο κ. Τσικρίκας αναμένεται – όπως θα συμβεί και με δεκάδες συνεταιριστές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα σε όλη τη χώρα – να ζητήσει και να λάβει αναβολή της δίκης.

Και τούτο, διότι ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς έχει μπλοκάρει οποιαδήποτε πώληση περιουσιακού στοιχείου των συνεταιρισμών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν αυτοί μέσω κάποιας εκποίησης να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο.

Τα χρέη για τα οποία συνελήφθη ο κ. Τσικρίκας είναι συνολικού ύψους  335.755,24  ευρώ και αφορούν τη μη απόδοση φόρου της ΕΑΣ Λάρισας προς το δημόσιο.

Ο ΧΡ. ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

“Δεν είναι θέμα νόμου αλλά θέμα εισαγγελέα. Η ερμηνεία που δίνει ο κάθε εισαγγελέας είναι διαφορετική. Νομίζω όμως ότι όπως παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Λάρισα, ο κ. Τσικρίκας θα μπορούσε αυτοβούλως να παρουσιαστεί και στην Αθήνα” ήταν το σχόλιο του κ. Σιδερόπουλου στο onlarissa.gr.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις