ΑΡΘΡΑ

Το ακούτε Υδραίοι; Μόνο μία χρεωκοπία μας σώνει!

Κάθε ημέρα που περνά σε τούτη δω τη χώρα, ολοένα και ριζώνει μέσα μου η άποψη του γερμαναρά Ρέσλερ ότι καλύτερα θα ήταν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ και να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει: στις τριτοκοσμικές χώρες.

Να με συμπαθάτε για τα σκληρά λόγια μου, την αγαπάω την πατρίδα μου… αλλά όταν βλέπω γύρω μου αυτό το ανελέητο πλιάτσικο να συνεχίζεται, οργίζομαι.

Ξεσηκώθηκαν λέει οι κάτοικοι της Ύδρας και τα έβαλαν με την αστυνομία, γιατί πολύ απλά κάποιοι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και εφάρμοσαν το νόμο: συνέλαβαν μία κυρία που στην ταβέρνα της οι αποδείξεις ήταν είδος υπό… εξαφάνιση!

Αυτή είναι η Ελλάδα της κρίσης. Ακόμη και τώρα που οι μισθοί και συντάξεις μοιάζουν περισσότερο με χαρτζιλίκι, ο Έλληνας δε βάζει μυαλό.

Με τη λογική του «ότι αρπάξουμε» συνεχίζει να πλιατσικολογεί στο κουφάρι της χώρας μας. Και όταν βρίσκεται κάποιος – μεταξύ των μυρίων – να τον επιπλήξει, συνδικαλίζεται, οργίζεται και τα βάζει με το “άσπλαχνο” κράτος.

Με το ίδιο κράτος βέβαια που καθημερινά βρίζει για τους βαρείς φόρους και τα συνεχή ψαλίδια σε παροχές.

Το είπα στην αρχή, το ξαναλέω τώρα: τον πάτο μάλλον δεν τον πιάσαμε ακόμη αλλά πρέπει οπωσδήποτε να φθάσουμε στο σημείο μηδέν γιατί διαφορετικά τα περιστατικά τύπου Ύδρας θα συνεχίζουν να ξεφυτρώνουν σαν κεφάλια της μυθικής Λερναίας Ύδρας!

Απόστολος Ράιδος / a.raidos@yahoo.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις