ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Έκλεβαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις νεαροί ηλικίας 26,22 και 28 ετών αντίστοιχα διότι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ είχαν ενωθεί να διαπράττουν κλοπές κι απόπειρες κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί τους.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στο Βόλο, οι τρεις συλληφθέντες, ενεργώντας με τη συγκεκριμένη μέθοδο, μετέβησαν σε δύο οικίες, ιδιοκτησίας 75χρονης και 73χρονης αντίστοιχα, όπου απασχόλησαν τις ηλικιωμένες προκειμένου συνεργός τους να αφαιρέσει από το εσωτερικό των οικιών χρήματα και τιμαλφή, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο Βόλο, οι τρεις συλληφθέντες, ενεργώντας με την ίδια μέθοδο, είχαν μεταβεί σε οικία ζευγαριού ηλικιωμένων ηλικίας 82 και 75 ετών (άντρας – γυναίκα) και είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Τα χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό ανευρέθηκαν στο χώρο όπου τα είχαν αποκρύψει οι συλληφθέντες, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τη μετάβασή τους στους χώρους τέλεσης των αδικημάτων καθώς και το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεσή των.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις