Αυτόφωρο και κυρώσεις σε παραβάτες από την Οικονομική Αστυνομία

Δημοσιεύθηκε στις: 19 Αυγούστου 2012, 10:25

Εξονυχιστικούς ελέγχους πραγματοποίησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές των νομών Αργολίδας, Κορινθίας και Κυκλάδων όπου εντόπισε σωρεία παραβάσεων, ενώ σε δύο περιπτώσεις οι αρχές εφάρμοσαν την αυτόφωρη διαδικασία. 

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε εξήντα εννέα επιχειρήσεις, όπου σε δεκατέσσερις από αυτές διαπίστωσαν φορολογικές και άλλες παραβάσεις.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν:
Δύο παραβάσεις για λειτουργία χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια, ενός καφέ-μπαρ και ενός καφενείου στην Τήνο και στην Πάρο, αντίστοιχα,
Δώδεκα παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και συγκεκριμένα μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης σε καταστήματα στις περιοχές των Λουτρών Ωραίας Ελένης, της Νέας Επιδαύρου, του Τολού, του Ναυπλίου, της Τήνου και της Πάρου,
Παραβάσεις του νόμου καθιέρωσης φορολογικών μηχανισμών σε τουριστική – εμπορική επιχείρηση της Πάρου.
Για τις παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Στην Τήνο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος ιδιοκτήτη επιχείρησης παροχής υπηρεσιών καντίνας και ενοικίασης καθισμάτων παραλίας, καθώς και καταστήματος καφέ-μπαρ, για μη έκδοση τριάντα έξι  αποδείξεων λιανικής και στέρηση της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας του τελευταίου, αντίστοιχα. Επίσης, στην Πάρο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη καφενείου για στέρηση της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας.
protothema.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ