ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προαύλιο μεταμορφώθηκε σε θεατρική σκηνή

Μια μοναδική παράσταση απόλαυσαν οι κάτοικοι της Κρανιάς Ελασσόνος στο προαύλιο του πρώτου δημοτικού σχολείου που μεταμορφώθηκε σε μαγευτική σκηνή αρχαίου θεάτρου.

Η παράσταση ανέβηκε με πρωτοβουλία του Χρήστου Πατούνα που είναι και ο παραγωγός της, με στόχο τα παιδιά της Κρανιάς Ελασσόνος, τα οποία δεν έχουν άλλη δυνατότητα, να δουν αρχαία τραγωδία σύμφωνα με όλους τους κανόνες της θεατρικής τέχνης.

Σκηνοθέτες της παράστασης «Επτά επί Θήβας» ήταν οι Θεσσαλονικείς ηθοποιοί Παπαδόπουλος Δημήτρης και Αργυροπούλου Ευρώπη που μαζί με τους ηθοποιούς Νίκο Κουνέλη και Στέλιο Δοκουζιάννη υποδύθηκαν τους βασικούς ρόλους της παράστασης με ζωντάνια και ομορφιά και το ταλέντο που διακρίνει πάντοτε τους νέους καλλιτέχνες.

Η ευρηματική σκηνοθεσία και τα σκηνικά δημιούργησαν μια υποβλητική ατμόσφαιρα, ώστε η παράσταση ήταν στο πνεύμα του αρχαίου θεάτρου της δεκαετίας του ’60 στην Επίδαυρο. Σ’ αυτό συνέβαλαν και τα υπέροχα κοστούμια που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν για παραστάσεις στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο.

Η ομορφιά της παράστασης όμως ήταν οι έφηβοι της Κρανιάς που συμμετείχαν στο χορό και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις των ρόλων τους.

Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης είχε η μουσικολόγος Σπαθάρα Βάλια. Για την επιτυχία της παράστασης, στην οποία η είσοδος ήταν ελεύθερη, εργάστηκαν και προσέφεραν δεκάδες Κρανιώτες.

πηγή: εφ. “Ελευθερία”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις