Νέα επένδυση Ford στα EV

Δημοσιεύθηκε στις: 18 Αυγούστου 2012, 19:57

Με στόχο την επιτάχυνση της εξέλιξης νέων ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, η Ford αποφάσισε να διαθέσει επιπλέον 110 εκατομμύρια ευρώ προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως όλα δείχνουν, η Ford έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα της εξέλιξης νέων, οικολογικών τεχνολογιών και θέλει μέσα στα επόμενα χρόνια να είναι αυτή που θα οδηγεί τις εξελίξεις.

Μετά την ανακοίνωση του C-Max Hybrid, επανέρχεται δριμύτερη, να δηλώσει ότι επισπεύδει το πρόγραμμα εξέλιξης ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων.

«Τα καλά νέα για τους πελάτες μας είναι ότι δεν θα έχουν μόνο περισσότερες επιλογές αλλά και γρηγορότερη πρόσβαση σε εξελιγμένες τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμων» δήλωσε ο Joe Bakaj, Αντιπρόεδρος της εταιρίας.

Χαρακτηριστικά, η Ford μετονόμασε το 79.000 τ.μ. εξελιγμένο κέντρο μηχανολογίας, έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει στο Dearborn σε «εξελιγμένο κέντρο εξηλεκτρισμού».

Εκεί θα στεγάζει πάνω από 1.000 μηχανικούς και θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της όλης προσπάθειας. Ταυτόχρονα θα διπλασιάσει μέσα σε ένα χρόνο τις εγκαταστάσεις δοκιμών συσσωρευτών, κίνηση που υπολογίζεται ότι θα μειώσει κατά 25% το χρόνο εξέλιξης νέων ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων.

Τέλος, ένας ακόμα στόχος της είναι να μειώσει κατά 30% το κόστος παραγωγής του υπάρχοντος υβριδικού της συστήματος, ώστε να κάνει τα μοντέλα της πιο προσιτά στο αγοραστικό κοινό.

http://www.autotriti.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ