ΕΛΛΑΔΑ

Εχουν ήδη «κλειδώσει» μέτρα 10,8 δισ. ευρώ

Στη συμφωνία με την τρόικα για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ πλησιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στην Αθήνα που επικαλείται το Reuters.Ο αξιωματούχος μίλησε για καλή πορεία των συζητήσεων, λέγοντας πως έχουν ήδη «κλειδώσει» μέτρα σε ύψος 10,8 δισ. ευρώ -χωρίς ωστόσο να διευκρίνιζει για ποιες περικοπές πρόκειται.

«Βρισκόμαστε σε καλή πορεία, έχουν ήδη βρεθεί μέτρα 10,8 δισ. ευρώ» δήλωσε την Παρασκευή στο πρακτορείο ο αξιωματούχος.

Σημειωνεται ότι το οικονομικό επιτελείο έχει αποδυθείσ σε αγώνα δρόμου προκειμένου το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ να είναι «πλήρες» έως την ερχόμενη Τρίτη που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα το παραδώσει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Οικονομικών θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις τελικές προτάσεις για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνονται και αρκετά εναλλακτικά σενάρια προκειμένου οι αποφάσεις να ληφθούν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου θα έφθανε στα χέρια των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς αμέσως μετά την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από τις επισκέψεις του σε Βερολίνο και Παρίσι.

http://www.imerisia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις