ΛΑΡΙΣΑ

Να «μη δίνουν χρήματα σε ζητιάνους» ζητά από τους πολίτες ο Τζανακούλης

Την έκκληση προς τους Λαρισαίους να μην δίνουν χρήματα στους επαίτες, ως προσφερότερη λύση απέναντι στο φαινόμενο της επαιτείας που αυξάνεται συνεχώς, επανέλαβε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης σε δηλώσεις του σήμερα προς τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι εδώ και μήνες η δημοτική αρχή είχε επισημάνει προς τους Λαρισαίους αλλά και τους διερχόμενους από τη Λάρισα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους επαίτες, αφού οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι θύματα κυκλωμάτων που τους κρατούν «ομήρους» υποχρεώνοντας τους να βρίσκονται κάτω από αντίξοες συνθήκες σε σημεία της πόλης, προκειμένου οι επιτήδειοι  να εισπράττουν τα χρήματα από τη φιλευσπλαχνία των Λαρισαίων.

«Γνωρίζαμε τη δράση των κυκλωμάτων και είχαμε ενημερώσει εγκαίρως και την Ελληνική Αστυνομία» είπε ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως η εξέλιξη των πραγμάτων, με την αποκάλυψη του κυκλώματος, αποδεικνύει πως το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής, ήταν ακριβώς να προστατεύσει τους Λαρισαίους, αλλά και τα θύματα των κυκλωμάτων.

«Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι αυτοί υποβάλλονται σε δοκιμασίες με ιδιαίτερη αγριότητα, από αδίστακτους που εισπράττουν καθημερινά το προϊόν της φιλευσπλαχνίας των Λαρισαίων» είπε ο κ. Τζανακούλης, τονίζοντας μάλιστα ότι οι «εισπράξεις» είναι αρκετά «υψηλές».

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων επανέλαβε την έκκληση στους Λαρισαίους να μην δίνουν στους επαίτες χρήματα, (μόνο φαγητό, αν το επιθυμούν) ως μόνη λύση για τον περιορισμό της δράσης των κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται τους δυστυχισμένους ανθρώπους των πεζοδρομίων και των διασταυρώσεων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις