«Χαλάρωση» των όρων του ελληνικού προγράμματος μελετά η Μέρκελ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 Αυγούστου 2012, 21:03

«Χαλάρωση» των όρων του ελληνικού πακέτου διάσωσης φέρεται να εξετάζει η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δύο Γερμανούς βουλευτές, σχετικές δηλώσεις των οποίων επικαλείται το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Σύμφωνα με τους κ.κ. Κλάους-Πέτερ Βιλτς και Φρανκ Σέφλερ, βουλευτές του κόμματης της Μέρκελ, οι οποίοι ωστόσο είχαν καταψηφίσει παλαιότερα τις προτάσεις της Γερμανίδας καγκελάριου, η κυβέρνηση Μέρκελ εμφανίζεται διχασμένη ανάμεσα στο να υπάρξει κάποια επιείκεια προς την Ελλάδα και στην προσήλωση στην ανάγκη να εκπληρώσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της.

«Oι ευαισθησίες ανάμεσα στους 27 βουλευτές του συνασπισμού που ψήφισαν όχι την προηγούμενη φορά είναι γνωστές στην κυρία Μέρκελ, oπότε η επίσημη γραμμή είναι να παραμείνει σκληρή απέναντι στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Βιλτς, που είναι βουλευτής του CDU, του κόμματός της δηλαδή.

«Αλλά, την ίδια στιγμή, κάποιοι αναλαμβάνουν την αποστολή να δοκιμάσουν πως μπορεί να εγκαταλειφθεί αυτή η σκληρή γραμμή» συμπλήρωσε.

Όπως υποστηρίζει το Bloomberg, επικαλούμενο τον κ. Σέφλερ, η Γερμανίδα καγκελάριος ενδέχεται να αναζητήσει μία «χρυσή τομή» με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που θα επιτρέψει και στις δυο πλευρές να διασώσουν τα προσχήματα…

http://www.protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ