ΕΛΛΑΔΑ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και στην ΕΑΣ Βέροιας

Καταγγελίες για τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΕΑΣ Βέροιας έκανε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Τάκης Ταχματζίδης σε συνέντευξη τύπου. 
Μίλησε για “ανυπεράσπιστους εργαζόμενους” με “κάκιστο εργοδότη”, που μάλιστα ανοίγει στον ίδιο χώρο παρεμφερή δραστηριότητα (‘Φρουτοπαραγωγή’).
Πώς δίνει έναρξη επιτηδεύματος η ΔΥΟ σε μια χρεοκοπημένη επιχείρηση και μάλιστα στον ίδιο χώρο; Έγινε αυτοψία;” αναρωτήθηκε.
Ο κ. Ταχματζίδης ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ είναι απλήρωτοι εδώ και 13 μήνες, ενώ δεν έχουν πληρωθεί ούτε το δώρο Πάσχα, που είναι ποινικό αδίκημα, χωρίς παρά ταύτα να κινηθεί καμία αυτόφωρη διαδικασία.
Είπε επίσης ότι ακόμη και οι εποχικοί εργαζόμενοι πληρώνονται για φέτος, ωστόσο είναι απλήρωτοι για το 2011 και το 2010, “τη στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων η ΕΑΣ εισέπραξε 400.000 ευρώ μόνο από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Πού πάνε αυτά τα χρήματα;” αναρωτήθηκε εκ νέου. Τ
έλος ο κ. Ταχματζίδης αναρωτήθηκε “πώς κατοχυρώνονται υπό αυτές τις συνθήκες εργαζόμενοι έναντι των εργοδοτών τους όταν έχουν στα χέρια τους και δικαστικές αποφάσεις.”
πηγή: ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις