Τα βουλγάρικα καυσόξυλα αντίδοτο στο ακριβό πετρέλαιο!

Δημοσιεύθηκε στις: 16 Αυγούστου 2012, 20:07

Πολύ μεγάλη είναι η ζήτηση από την Ελλάδα για την προμήθεια καυσόξυλων από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με ειδικούς της βουλγαρικής αγοράς.Όπως λένε, η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, που θα προκύωει από την εξίσωση με το πετρέλαιο κίνησης, έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες να στραφούν στα καυσόξυλα για θέρμανση το χειμώνα.

Τοπική εκπρόσωπος μίας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών εμπορίας καυσόξυλων από τη Βουλγαρία δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ ότι μόνο η εταιρεία της μεταφέρει περίπου δύο φορτηγά με καυσόξυλα καθημερινά προς την Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως είπε, οι παραγγελίες που έχουν στα χέρια τους είναι ικανές να γεμίσουν 12 φορτηγά ημερησίως, ωστόσο κάποια ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταφορά του προϊόντος κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τη δουλειά.

Το βασικό πρόβλημα είναι, όπως εξήγησε, ότι, εξαιτίας της συρρίκνωσης του εξαγωγικού τομέα, τα φορτηγά δεν μπορούν να βρουν εύκολα φορτίο για το δρομολόγιο προς Βουλγαρία.

Γεγονός πάντως είναι ότι ο φετινός χειμώνας αναμένεται πολύ δύσκολος για χιλιάδες νοικοκυριά, αναγκάζοντας τους καταναλωτές να στραφούν σε πιο οικονομικές μορφές θέρμανσης, όπως οι παραδοσιακές ξυλόσομπες και τα ενεργειακά τζάκια.

Την ίδια στιγμή, οι πρατηριούχοι διαπιστώνουν σημαντική μείωση στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ