ΛΑΡΙΣΑ

Σημαντικές επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους της Ελασσόνας

Σημαντικές επεμβάσεις προβλέπεται να ξεκινήσουν στην πόλη της Ελασσόνας, καθώς εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η συμβασιοποίηση του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ Ο.Τ. Γ321)», προϋπολογισμού 547.350 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός: «Τέτοια έργα συμβάλλουν στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και παράλληλα αναβαθμίζουν την ευρύτερη περιοχή καθώς και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στόχος μας είναι, μετά το πέρας των εργασιών,  η δημιουργία χώρων περιβαλλοντικά αναμορφωμένων και φιλικών για τους κατοίκους της περιοχής, που θα δώσουν νέα πνοή στην νότια πλευρά της πόλης της Ελασσόνας.»

Το έργο αφορά  σε εργασίες στον κοινόχρηστο χώρο παραπλεύρως του Διοικητηρίου που βρίσκεται εντός του κέντρου του πολεοδομικού ιστού της Ελασσόνας.

Πρόκειται για ανισόπεδη έκταση επιφάνειας 1.920 τ.μ. ακανόνιστου σχήματος που απέχει λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και η ανατολική της πλευρά ορίζεται από το χώρο του Διοικητηρίου, του δημοτικού parking και του δικαστηρίου.

Ο κοινόχρηστος χώρος του Ο.Τ. Γ321 περικλείεται από τις οδούς Κανάρη και Ανθεμίου και των αυτών κάθετων πεζοδρόμων εντός του πολεοδομικού ιστού της Ελασσόνας. Πρόκειται για επίπεδη έκταση επιφάνειας 6.100 τ.μ. μαζί με τους παράπλευρους πεζοδρόμους. Φορέας Υλοποίησης και Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Ελασσόνας .

Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 250.870,54 ευρώ.

Ειδικότερα οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν σε:

– Χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές, τοποθέτηση κηποχώματος, επιχώσεις κλπ)

– Εργασίες τεχνικών έργων (κράσπεδα, ξύλινες κατασκευές, κάδοι απορριμμάτων κλπ)

– Εργασίες επιστρώσεων (βοτσαλόπλακες, μάρμαρα, ξύλινες επιφάνειες κλπ)

– Εργασίες πρασίνου (χλοοτάπητας, δίκτυο άρδευσης, δένδρα, θάμνοι κλπ)

Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29 Μαρτίου 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις