ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε τις πληγείσες εκτάσεις του Δήμου Καρδίτσας

Τις περιοχές του Δήμου Καρδίτσας που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περασμένης Παρασκευής 10 Αυγούστου επισκέφθηκε την Πέμπτη 16 Αυγούστου κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Λάρισας κ. Μιχ. Λιόντο και τον Προϊστάμενο του Γραφείου της Καρδίτσας κ. Γεωρ. Φιλίππου.

Η επίσκεψη έγινε προκειμένου να προχωρήσουν στις πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, καπνού, αραβοσίτου, πιπεριάς και βαμβακιού στις Τοπικές Κοινότητες Ζαϊμίου, Καλλιφωνίου και Ρούσσου, καθώς και σε εκτάσεις της Τ.Κ. Καλλιθήρου που γειτνιάζουν με το Ρούσσο..

Το κλιμάκιο συνόδευσαν στις πληγείσες περιοχές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασ. Τσιάκος και ο αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Αθ. Μαρκινός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας κ. Ηλ. Χλαπάνας, ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καρδίτσας κ.  Δημ. Κωστής και τα στελέχη του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας κ.κ. Κ. Λάντζος, Μαρ. Σκόνδρα και Ευαγ. Καριώτου.

Οι παραγωγοί μπορούν έως και τις 25 Αυγούστου 2012 να δηλώνουν τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειες και τις αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ενώ ο κ. Λιόντος δεσμεύθηκε ότι η Υπηρεσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει γρήγορα εκτίμηση των ζημιών από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και να καθορισθούν δίκαιες αποζημιώσεις για τους πληγέντες παραγωγούς.

karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις