ΛΑΡΙΣΑ

Παρουσία του Ιγνατίου γιορτάστηκε η Μεγαλόχαρη στο Στόμιο

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και ιερά κατάνυξη εορτάσθηκε η Κοίμησις της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κομνήνειο Ιερά Μονή του Στομίου, στην Λάρισα. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στα πολλά χαρίσματά της, ενώ στην συνέχεια εξαίροντας την μακαρία και αγία ταπείνωσή της ανέλυσε τον στίχο:

« Ότι επέβλεψεν επί την ταπείνωσιν της δούλης αυτού ».

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπώς η λιτάνευση της αρχαίας ιεράς και χαριτοβρύτου εικόνος της Παναγίας της Οδηγητρίας στον περίβολο της Ιεράς Μονής, όπου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους και ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο και τους πατέρες της αδελφότητος να τους ευλογεί και να τους στερεώνει ο Θεός, η δε Παναγία Μητέρα του να τους ενδυναμώνει στη άσκηση των μοναχικών αρετών και να τους δίδει δυνάμεις για να συνεχίζουν το έργο της Ιεράς Μονής μέσα στους χρόνους που διερχόμαστε, στους δε πολυπληθείς ευλαβείς προσκυνητές ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να ευλογεί την ζωή τους, να φωτίζει τον νουν και τις καρδιές τους και να τους οδηγεί εις νομάς σωτηρίους.

Πρό της ενάρξεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος και οι πατέρες επέβλεψαν τις εργασίες στο αναστηλωμένο παλαιό καθολικό της Ιεράς Μονής και θαύμασαν την άριστη εργασία αλλά και το θαυμαστό αυτό λαμπρό αποτέλεσμα της ανεγέρσεως του παλαιού καθολικού της μονής των Κομνηνών, που ήταν αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, τον Μυροβλύτη και Θαυματουργό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις