ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επιστολή Τσιάκου προς Χαρακόπουλο για ζημιές από το πράσινο σκουλήκι

Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο με θέμα τις ζημιές στη βαμβακοκαλλιέργεια από το πράσινο σκουλήκι, έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Ο κ Τσιάκος ζητά από τον αναπληρωτή υπουργό, να βρεθεί λύση στήριξης του εισοδήματος των πληγέντων παραγωγών, καθώς και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης, που αναμένεται να προκύψει εξ αιτίας της χαμηλής παραγωγής.

Αναλυτικά η επιστολή είναι η παρακάτω:

“Για μία ακόμη χρονιά οι βαμβακοπαραγωγοί της Καρδίτσας, αντιμετωπίζουν την καταστροφή των καλλιεργειών τους από το πράσινο σκουλήκι. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς «χτυπήθηκαν» χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας ενώ δυστυχώς οι προσπάθειες των αγροτών για περιορισμό της καταστροφής με τη χρήση φυτοφαρμάκων, δεν φαίνεται να έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Έτσι θεωρείται βέβαιο ότι για πολλούς αγρότες και η φετινή χρονιά, θα είναι μια χαμένη χρονιά, με υψηλό καλλιεργητικό κόστος αλλά με πενιχρή σοδειά.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς χιλιάδες αγρότες πλήττονται οικονομικά, με αποτέλεσμα οι οικογένειες τους βρίσκονται στα όρια της οικονομικής επιβίωσης.

Για το λόγο αυτό ζητάμε να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής της ζημιάς, καθώς και η εξεύρεση λύσης για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.

Επίσης το υπουργείο θα πρέπει άμεσα να δώσει λύση στο πρόβλημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης που θα προκύψει, εξ αιτίας των χαμηλών στρεμματικών αποδόσεων των πληγέντων εκτάσεων, ώστε να μην κινδυνέψει η καταβολή της επιδότησης για τους πληγέντες αγρότες.

Αναμένοντας τις δικές Σας ενέργειες.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις