ΚΟΣΜΟΣ

Επι 31 χρόνια τον θεωρούσαν νεκρό!

Ένας άνδρας που φέρεται να είχε σκοτωθεί στην προσπάθειά του να φύγει από την Ανατολική Γερμανία είναι ζωντανός.

Επί 31 χρόνια ο Ρενέ Ζάιπτιους θεωρειτο ως ένας απο τους χιλιάδες ανθρώπους που προσπάθησαν να περάσουν από την Ανατολική Γερμανία στη Δυτική και σκοτώθηκαν. Τελικά,αποδείχθηκε πως είναι ζωντανός.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς συνέβη», δήλωσε ο Ζάιπτιους στο Ρόιτερς σήμερα.

Ο Ζάιπτιους προσπάθησε πρώτη φορά να περάσει στη Δυτική Γερμανία το 1981 όταν ήταν 17 ετών. Ο ίδιος και δύο φίλοι του κατάφεραν να διασχίσουν ένα ναρκοπέδιο, όμως τους εντόπισαν οι φρουροί που άνοιξαν πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα ένας από τους φίλους του Ζάιπτιους να σκοτωθεί.

Οι συνοριοφύλακες τους συνέλαβαν, όμως σύμφωνα με τα αρχεία της Στάζι, της μυστικής αστυνομίας της Ανατολικής Γερμανίας, ο Ζάιπτιους σκοτώθηκε στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας να αποδράσει.

«Είμαι ζωντανός τα τελευταία 48 χρόνια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τελικά το όνομα του Ζάιπτιους συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στα σύνορα Ανατολικής -Δυτικής Γερμανίας, τον οποίο έχει καταρτίσει μουσείο του Βερολίνου.

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση λανθασμένης καταγραφής που έχει γίνει γνωστή τα τελευταία 50 χρόνια, δήλωσε η Αλεξάντρα Χίλντεμπραντ, διευθύντρια του Μουσείου για το Τείχος του Βερολίνου.

Ο Ζάιπτιους προσπάθησε δύο ακόμη φορές να περάσει στη Δυτική Γερμανία μέχρι που τελικά του δόθηκε άδεια να φύγει από την Ανατολική Γερμανία. Τώρα ζει στην πόλη Μάιντς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις