ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εναλλακτικά διοικητικά σενάρια για τον Οικονόμο

Σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 13 Αυγούστου στο γήπεδο “Γ. Μητσιμπόνας” της Τσαριτσάνης με θέμα το μέλλον του Οικονόμου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν περισσότερα από 200 άτομα μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της τοπικής δημοτικής κοινότητας Αχ. Μητσιμπόνας, ο πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Τσαριτσάνης Νικ. Βακράτσας, πρώην πρόεδροι και παράγοντες της ομάδας, ο πρόεδρος του ΠΟΕ Ελασσόνας και δημοσιογράφος Αντ. Λιάνος, ο προπονητής Γ. Καλτέκης, ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα του Οικονόμου, σύσσωμη σχεδόν η διοίκηση της ΠΑΕ καθώς και πολλοί άλλοι φίλοι του συλλόγου, έγινε συζήτηση για την τύχη της ιστορικής ομάδας.

Ο πρώην πρόεδρος και κατέχων το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Γ. Τόλιος, φανερά συγκινημένος από την αρχή της συζήτησης έκανε μια μικρή αναδρομή στο έργο της διοίκησής του και στην ανοδική τα τελευταία χρόνια πορεία της ομάδας, η οποία όπως ανέφερε ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά, σκορπώντας χαρά και περηφάνια σε όλους του πατριώτες καθώς και στους φιλάθλους της επαρχίας Ελασσόνας.

Απαντώντας σε σχόλια και φήμες γύρω από τη δική του θέση όσον αφορά την ενασχόληση με την ομάδα, μετά και από το προ 2 μηνών κάλεσμά του για άνοιγμα της βάσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ και με δεδομένο ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον και ανταπόκριση από κανέναν, ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να συνεχίσει να ηγείται της ομάδας στην παρούσα κατηγορία αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό σε όποιον θέλει και επιθυμεί να αναλάβει τη διοίκηση, δηλώνοντας πως ο ίδιος θα βοηθήσει οικονομικά και με όποιον άλλο τρόπο κρίνει εκείνος σε μια νέα προσπάθεια.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εν αναμονή προσεχούς απόφασης της Football League να συμπεριληφθεί ο Οικονόμος στις ομάδες της Β΄ Εθνικής (είναι πιθανό να συμβεί), να παραμείνει ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του στα ηνία του συλλόγου λέγοντας πως κάτι τέτοιο αποτελεί σαφώς επιτυχία που ανήκει σε όλους καθώς και μεγάλη πρόκληση, στην οποία αξίζει να συμμετάσχει κανείς, με την προϋπόθεση ωστόσο να τύχει σημαντικής και έμπρακτης οικονομικής βοήθειας.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, ο Γ. Τόλιος χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι παράλληλα τον ενθάρρυναν και τον παρότρυναν να συνεχίσει αυτός και οι συνεργάτες του να ασχοληθούν με την ομάδα, αναλαμβάνοντας από τη μεριά τους οι φίλαθλοι σοβαρή και άμεση προσπάθεια να βοηθήσουν και να συνδράμουν οικονομικά.

Προς τούτο και με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινοτικής αρχής, προτίθενται να συγκροτήσουν επιτροπή, η οποία θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, λαμβανομένου υπόψη τη συγκρότηση νέου διοικητικού σχήματος (όπως προαναφέρθηκε) σε περίπτωση παραμονής στη Γ΄ Εθνική, αναλαμβάνοντας παράλληλα όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν, καθότι ο Οικονόμος αποτελεί υπόθεση και αγάπη πολλών.

Τέθηκαν ακόμη από τους φιλάθλους πολλά ερωτήματα και εκφράστηκαν διάφοροι προβληματισμοί, τα οποία ο ομιλών απάντησε με σαφήνεια και πληρότητα, χωρίς να αποκλίνει από την αρχική του θέση.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συμβάλλοντας σε αυτό τόσο η αγάπη όλων των παρευρισκομένων για τον Αθλητικό Όμιλο Τσαριτσάνης καθώς επίσης ο συμβολισμός του χώρου, όπου ο Οικονόμος έγραψε αναμφισβήτητα τη δική του ξεχωριστή ποδοσφαιρική ιστορία.

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις