ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τους «Νέρωνες» του Πηλίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για το εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι το πρωί της 12ης Αυγούστου προξένησαν πυρκαγιά σε δεκαεπτά συνολικά σταθμευμένα οχήματα, δύο τροχόσπιτα και μία βάρκα στη θέση «Παπά Νερό» στον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 12-08 υπήρξε τηλεφωνική καταγγελία στο κέντρο της άμεσης δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας για εκδήλωση εστιών πυρκαγιάς σε σταθμευμένα οχήματα που βρίσκονταν σε υπαίθριο Δημοτικό παρκινγκ, ενώ ακολούθησαν και άλλα τηλεφωνήματα που επιβεβαίωναν το εν λόγω συμβάν.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, οι οποίοι μετέβησαν στην περιοχή και συνέβαλλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και στις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Επίσης, ανάλογη ήταν και η κινητοποίηση κλιμακίου αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου οι οποίοι σε συνεργασία με Ομάδα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συγκρότησαν σημεία ελέγχου (μπλόκα) σε όλα τα κομβικά σημεία του οδικού κυκλώματος Πηλίου για τον έλεγχο οχημάτων.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες διαπιστώθηκε ότι, άγνωστοι δράστες χρησιμοποιώντας άγνωστο εύφλεκτο υλικό, προκάλεσαν πυρκαγιά σε τρία  τουλάχιστον οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε ελεύθερο Δημοτικό χώρο στάθμευσης στον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας, με αποτέλεσμα λόγω της εγγύτητας μεταξύ των οχημάτων να εξαπλωθεί πυρκαγιά και να καταστραφούν ολοσχερώς δεκαπέντε αυτοκίνητα, δύο τροχόσπιτα και μία βάρκα. Επίσης, υπέστησαν ζημιές περιορισμένης έκτασης δύο  ακόμη οχήματα.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών και το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Παρακαλείται όποιος πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική  γραμμή 24210-76957 (Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου), 24210-76995 ή το 100 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Επισημαίνεται ότι η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις