ΛΑΡΙΣΑ

Πάνω από 100.000 στρέμματα «έφαγε» το πράσινο σκουλήκι στη Λάρισα

Βιβλική καταστροφή για το βαμβάκι λίγες μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη της συγκομιδής της παραγωγής για τους Λαρισαίους αγρότες.

Μετά το χαλάζι και της νεροποντές στα τέλη της άνοιξης, η δεύτερη γενιά του πράσινου σκουληκιού ήρθε να… αποτελειώσει τις καλλιέργειες, προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές σε περισσότερα από 100.000 στρέμματα σε όλο το νομό.

Η ζημιά σύμφωνα με έμπειρους αγροτοσυνδικαλιστές που μίλησαν στο onlarissa.gr ξεκινά από 40% και φθάνει έως 70%.

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΠΟΡΑ

Τα χειρότερα δυστυχώς επιφυλάσσονταν για τις εκτάσεις εκείνες που ήδη είχαν υποστεί ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα λίγο πριν την είσοδο του καλοκαιριού.

Τα εκ νέου σπαρμένα με βαμβάκι – σύμφωνα με τις τότε επιταγές του ΕΛΓΑ – βρέθηκαν κυριολεκτικά στο έλεος του πράσινου σκουληκιού λόγω της χρονικής διαφοράς των σταδίων ανάπτυξης του φυτού.

Έτσι τουλάχιστον 35.000 στρέμματα για τα οποία ήδη οι αγρότες έχουν ξοδέψει επιπλέον 160 ευρώ ανά στρέμμα για την επανασπορά, έχουν ζημιά που ίσως τους δώσει μηδενική παραγωγή φέτος!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας την προηγούμενη Παρασκευή στα γραφεία του ΕΛΓΑ της Λάρισας, ο πρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Σιδερόπουλος αναμένεται σήμερα να αποστείλει επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με την οποία θα την καλεί να έλθει στη Λάρισα, μαζί με την ηγεσία του ΕΛΓΑ, προκειμένου να συζητηθεί και να βρεθεί λύση γι’ αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα ΠΣΕΑ παραπέμπει και πάλι το πράσινο σκουλήκι το υπουργείο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απόστολος Ράιδος 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις