ΕΛΛΑΔΑ

«Κομπίνα» με τα ασφαλιστήρια της Αγροτικής Ασφαλιστικής;

Παραγγελία προς τη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης να διενεργήσει κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελλόμενες μεθοδεύσεις σε σχέση με τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια των υπαλλήλων της Αγροτικής Ασφαλιστικής Α.Ε. έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζητεί να διακριβωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τις επίμαχες καταγγελίες σημειώθηκε ομαδική φυγή εργαζομένων στην Αγροτική Ασφαλιστική (λόγω μειωμένων αποδοχών) κατά την οποία οι εργαζόμενοι «πίεσαν» τη διοίκηση να προχωρήσει σε εικονικές καταγγελίες των συμβάσεων, προκειμένου οι υπάλληλοι να πάρουν όλο το ποσό που προέβλεπαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.

Το έλλειμμα που προκλήθηκε από τις αποχωρήσεις των εργαζομένων, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, καλύφθηκε από την Αγροτική Ασφαλιστική, γεγονός που ζημίωσε την εταιρία, ενώ φέρεται να μην παρακρατήθηκε φόρος, κάτι που εάν έχει βασιμότητα συνιστά το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις