Κεφάτη επέστρεψε από τις διακοπές της η Μέρκελ!

Δημοσιεύθηκε στις: 13 Αυγούστου 2012, 21:24

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επέστρεψε από τις διακοπές της στη βόρεια Ιταλία “ορεξάτη” για δουλειά, δήλωσε από το Βερολίνο ο εκπρόσωπός της.

“Η καγκελάριος αισθάνεται όπως όλοι όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές αφού απόλαυσαν την αλλαγή στους ρυθμούς. Όμως ταυτόχρονα επιστρέφει στη δουλειά με χαρά”, είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ στους δημοσιογράφους. “Έχει πολλή όρεξη, πολλή ενέργεια. Θα το δείτε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες”, πρόσθεσε.

Η 58χρονη καγκελάριος βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις εξαιτίας της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, που διανύει το τρίτο έτος της, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν ενδείξεις ότι η γερμανική οικονομία επιβραδύνει.

Παράλληλα αυξάνονται οι εντάσεις και στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό ενόψει των βουλευτικών εκλογών του χρόνου. Πάντως η δημοτικότητα της Μέρκελ βρίσκεται σήμερα στο υψηλότερο σημείο της τα τελευταία δύο χρόνια.

Αφού πέρασε τις διακοπές της κάνοντας πεζοπορία σε ένα ορεινό χωριό κοντά στο Μεράνο η Μέρκελ αναμένεται να προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη και κατόπιν θα αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στον Καναδά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ