ΚΟΣΜΟΣ

Οι αγχωμένοι άνδρες προτιμούν τις… εύσωμες

Στο σινεμά οι άνδρες μπορεί να προτιμούν τις ξανθές, αλλά στην πραγματική ζωή, οι αγχωμένοι άνδρες προτιμούν τις… χοντρές (ή μάλλον τις εύσωμες κατά το πολιτικώς ορθότερο).

Στο σινεμά οι άνδρες μπορεί να προτιμούν τις ξανθές, αλλά στην πραγματική ζωή, οι αγχωμένοι άνδρες προτιμούν τις… χοντρές (ή μάλλον τις εύσωμες κατά το πολιτικώς ορθότερο).

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες των βρετανικών πανεπιστημίων του Γουέστμινστερ και του Νιούκαστλ στο πλαίσιο έρευνας, σύμφωνα με το πόρισμα της οποίας, οι άνδρες, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με αγχώδεις καταστάσεις, προτιμούν να έχουν δίπλα τους γυναίκες με μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος (BMI).

Το πείραμα
Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα, οι ερευνητές ζήτησαν από δύο ομάδες λευκών ανδρών ηλικίας 18 έως 42 ετών να βαθμολογήσουν με κριτήριο την ελκυστικότητα μια σειρά από γυναίκες που έβλεπαν σε φωτογραφίες.

Προηγουμένως ωστόσο είχαν υποβάλει τη μία από τις δύο ομάδες (τα 41 από τα συνολικά 81 άτομα) σε μια αγχώδη δοκιμασία.

Αυτό που διαπίστωσαν εκ των υστέρων ήταν πως όσοι συμμετέχοντες είχαν αγχωθεί παρουσιάστηκαν να έλκονται περισσότερο από γυναίκες μεγαλύτερες σε όγκο, σε αντίθεση με τους υπολοίπους.

Δεν είναι τυχαίο πως «εάν ρίξει κανείς μια ματιά σε περιβάλλοντα όπου το φαγητό σπανίζει και οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι οι καλύτερες, θα δει πως εκεί οι εύσωμοι άνθρωποι θεωρούνται πιο ελκυστικοί», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δόκτωρ Μάρτι Τόβι, σύμφωνα με τον οποίο, το ιδεώδες της ομορφιάς αλλάζει όχι μόνο από εποχή σε εποχή αλλά και από περιοχή σε περιοχή σε συνδυασμό με το ένστικτο της επιβίωσης.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα των ιδίων επιστημόνων, προτίμηση στις εύσωμες γυναίκες φέρεται να έχουν και όσοι άνδρες τυχαίνει να είναι όχι αγχωμένοι αλλά… πεινασμένοι.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις