ΛΑΡΙΣΑ

Τρόπος ζωής το ποδήλατο στη Λάρισα!

Το ποδήλατο φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στη ζωή και την καθημερινότητα των Λαρισαίων.

Αυτό έγινε χάρη μιας σπουδαίας πρωτοβουλίας τριών ανθρώπων πριν από τρία χρόνια και μόνο εθελοντικά μέσω του κοινωνικού δικτύου του facebook από πού και ο κόσμος ενημερώνονταν.

Ο κ. Φώτης Γιαννούλας, ένα από τα μέλη της ομάδας της Ποδηλατοβόλτας μίλησε στο  onlarissa.gr για αυτήν την καινοτόμα ιδέα.

Το κίνημα της ποδηλατοβόλτας υπάρχει στην Αθήνα, το freeday αποτελεί και το έναυσμα της ομάδας.

Η Λάρισα ήταν η δεύτερη πόλη που ουσιαστικά υιοθέτησε αυτήν την ιδέα.

Η 1η βόλτα ξεκίνησε στις αρχές του 2009 ενώ η βόλτα της Πέμπτης καθιερώθηκε τον Μάρτιο του 2011, ενώ είχαν ξαναγίνει απόπειρες πιο πριν.

Μέσα σε 2 μήνες ,από τα 30-40 άτομα ποδηλατών που συγκεντρώνονταν, ο κόσμος έφτασε στα 300 και συνεχώς αυξάνονταν.

Το μεγαλύτερο ρεκόρ ποδηλάτων ήταν τα 1500. Μέχρι και τώρα ο αριθμός έχει σταθεροποιηθεί στα 600.

Αυτό έγινε όταν η ομάδα άρχισε να μεγαλώνει, κι  η πληροφόρηση άρχισε να εξαπλώνεται μέσω εφημερίδων και διαφόρων blogs.

Στο ερώτημα αν με το “κλείσιμο των δρόμων” υπάρχει κάποιο είδος αγανάκτησης και εκνευρισμού για τους οδηγούς αυτοκινήτων, η απάντηση ήταν ότι ‘’προσπαθούμε να κόβουμε τη δική μας ροή για να φεύγουν κάποια αυτοκίνητα. Ο χρόνος αναμονής των αυτοκινήτων είναι πολύ μικρός και κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να ‘’συμβιβαστούμε με το φανάρι’’. Αυτό γίνεται για την ασφάλεια όλων μας.

Η ποδηλατοβόλτα όμως εκτός της καθιερωμένης Πέμπτης οργανώνεται και τα σαββατοκύριακα σε περιοχές όπως η Βρύση Τυρνάβου, το Μελισσοχώρι, Ομορφοχώρι και πολλές ακόμη και η απήχηση του κόσμου και εκεί είναι μεγάλη.

Τρόπος ζωής έγινε το ποδήλατο για τους Λαρισαίους πλέον, κι αυτός ήταν ο λόγος που το ξεκινήσαμε.

Όσο θα υπάρχουν άτομα που  θα στηρίζουν την ομάδα, και ο κόσμος θα το επιθυμεί, η ποδηλατοβόλτα θα συνεχίζεται, δηλώνει ο κ. Φώτης Γιαννούλας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στεφανία Μακρή / ΦΩΤΟ: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις