ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών το χορευτικό της λαογραφικής Ελασσόνας

Στο 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Ελίκης «ΙΩΝΕΣ» από 13 – 19 Αυγούστου 2012 θα συμμετάσχει τμήμα του χορευτικού της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν πάνω από 800 χορευτές από Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική και Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Χορού της IOV, της UNESCO ,  του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ, ενώ πολλοί μικροί και μεγάλοι χορηγοί στηρίζουν την προσπάθεια του συλλόγου για 8η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή που κάθε χρόνο κλέβει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Οι συμμετοχές στο 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ είναι εντυπωσιακές: Χορευτικά συγκροτήματα από Κίνα, Ινδία, Μεξικό, Λευκορωσία, Ισπανία, Σερβία, Νιγηρία και Γκάνα. Επίσης εκτός από το χορευτικό τμήμα της ΛΑΕΕ , συμμετέχουν πολύ αξιόλογα ελληνικά συγκροτήματα, όπως: Χορευτικός Όμιλος «Δικταίοι – Καστρινοί», Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, Χορευτικός Όμιλος Πνευματικού Κέντρου Αγρινίου, Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος, Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων, Χορευτικός Όμιλος  Αβύθου «Οι Αχαιοί», Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων καθώς και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου «ΙΩΝΕΣ» που είναι και ο διοργανωτής του Παγκόσμιου Φεστιβάλ.

Το χορευτικό συγκρότημα της ΛΑΕΕ θα παρουσιάσει ένα 20λεπτο πρόγραμμα χορών από την Θεσσαλία με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα.

Είναι γεγονός ότι ο σύλλογος «ΙΩΝΕΣ» έβαλε ψηλά τον πήχη του φεστιβάλ, στην 8η  οργάνωση του. Νέοι από τέσσερις Ηπείρους με τις παραδοσιακές φορεσιές, τους ήχους  και τους χορούς του τόπου τους θα κατακλύσουν την περιοχή μεταφέροντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα για το αύριο.  Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν όπως κάθε χρόνο στην Πλατεία Νικολεΐκων.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι χάρη στην καλή φήμη του Φεστιβάλ, φέτος,  οι αιτήσεις ξένων και ελληνικών συγκροτημάτων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Τα συγκροτήματα θα μείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής και θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά  τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και να ξεναγηθούν από τους διοργανωτές στο Διακοπτό όπου με το ιστορικό τραινάκι «ο οδοντωτός» θα τους μεταφέρει μέσα από μια μαγευτική διαδρομή μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού, στα Καλάβρυτα, στο σπήλαιο των λιμνών και στα μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου.

Για ακόμα μια φορά η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία θα αντιπροσωπεύσει επάξια την Ελασσόνα και τη Θεσσαλία , σένα ακόμα παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από 13 – 19 Αυγούστου 2012, στην περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις