ΛΑΡΙΣΑ

«Άντε και υπουργός υγείας» εύχεται στον… Κομήτσα η αντιπολίτευση!

Απαντώντας στην ανακοίνωση του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Κομήτσα για την επερώτηση σχετικά με την συνταγογράφηση στο Δήμο Κιλελέρ, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γ. Ακριβούλης και Χρ. Χατζούλης τονίζουν τα εξής:

«Ουδέποτε ισχυριστήκαμε πως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι αρμοδιότητα του Δήμου Κιλελέρ ή άλλων δήμων. Αντιθέτως ο κ. Κομήτσας νομίζει ότι είναι στην  αρμοδιότητα του να περιορίσει τη σπατάλη από την υπερσυνταγογράφηση – όπως ισχυρίζεται. Άντε και Υπουργός Υγείας με τις ευλογίες της τρόικας.

Αυτό που ζητήσαμε με την επερώτηση μας, ήταν να μάθουμε αν υπάρχουν προθέσεις στη δημοτική αρχή να συμβάλλει ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των δημοτών μας. Όμως είναι τόσο χαρακτηριστικό το ύφος και η συμπεριφορά του κ. Κομήτσα που αποδεικνύει ότι ουδόλως τον απασχολεί η ταλαιπωρία των δημοτών του Δήμου Κιλελέρ.

Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να μεταθέτει τις ευθύνες του, ανάλογα με την περίσταση.

Αλήθεια, όταν με επιστολή του ζητούσε χθες να αποζημιωθούν όσοι έπαθαν ζημιές στις καλλιέργειες τους από τα αγριογούρουνα, ποια ήταν ακριβώς η αρμοδιότητα του Δήμου Κιλελέρ; Γύρω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ή από τα αγριογούρουνα;

Η συμπεριφορά του κ. Κομήτσα  είναι  ξεκάθαρη: Όπου τον συμφέρει έχει αρμοδιότητα, όπου δεν τον συμφέρει «είναι αναρμόδιος».

Λοιπόν τον πληροφορούμε ότι είναι στην άμεση αρμοδιότητα του να κάνει ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει τη δυνατότητα στους δημότες μας να μπορούν απρόσκοπτα να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Κι αντί να «συνεννοείται» αιώνια με τα νοσοκομεία για να λυθεί το πρόβλημα, θα μπορούσε να περικόψει δαπάνες από τους πολυπληθείς και καλοπληρωμένους συμβούλους του για να προμηθεύσει με συνδέσεις διαδικτύου όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας – όπως έχουν κάνει οι περισσότεροι δήμοι.

Αυτό θα έλυνε αυτόματα και το πρόβλημα της συνταγογράφησης, αλλά και δεκάδες άλλα προβλήματα του δήμου, που αναγκάζουν τους δημότες να τρέχουν για ασήμαντες αφορμές στη Νίκαια, ή στη Λάρισα.

Εκτός αν ο κ. Κομήτσας νοιώθει από τώρα «αναρμόδιος» για τα προβλήματα του Δήμου. Θα πρέπει να κάνει υπομονή για άλλα δύο χρόνια…

(Δεν θα επανέλθουμε στο θέμα, παρά μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο).”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις