Συνελήφθησαν στη Σούρπη 8 αλλοδαποί

Δημοσιεύθηκε στις: 11 Αυγούστου 2012, 18:35

Είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν στη Σούρπη Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, οκτώ (8) συνολικά αλλοδαποί (τέσσερις (4) υπήκοοι Αφγανιστάν, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ, ένας (1) υπήκοος Συρίας και ένας (1) υπήκοος Παλαιστίνης), ηλικίας 27,21,22,28,21,19,19 και 24 ετών αντίστοιχα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της Νομοθεσίας Περί Αλλοδαπών, τη κλοπής, της απλής σωματικής βλάβης και της αντίστασης.

Ειδικότερα, ο 21χρονος συλληφθείς, υπήκοος Ιράκ, παραμένων στη χώρα μας στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, αφού αφαίρεσε στην Αθήνα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 28χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, μετέβη στη συνοριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας όπου και παρέλαβε τους υπόλοιπους επτά (7) συλληφθέντες αλλοδαπούς, τους οποίους και προώθησε στο εσωτερικό της χώρας.

Στη συνέχεια, στη χ/θ 275 της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, σε γενόμενο σήμα στάσης αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα συνεχίζοντας την πορεία του.

Ακολούθησε άρτια και κατάλληλα σχεδιασμένη αστυνομική επιχείρηση καταδίωξης η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 21χρονου διακινητή, υπηκόου Ιράκ και των άλλων επτά (7) αλλοδαπών, παράνομα εισερχομένων στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο 21χρονος διακινητής επιτέθηκε με τα χέρια του σε αστυνομικό, χτυπώντας τον σε διάφορα σημεία του σώματός του προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψη του, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι άλλοι επτά (7) συλληφθέντες αλλοδαποί είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 έως 2.500 δολαρίων ο καθένας στις χώρες καταγωγής τους για να μεταφερθούν έως την Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου στη συνέχεια τους παρέλαβε αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, έναντι χρηματικού ποσού 1.500 δολαρίων από τον καθένα και τους μετέφερε σε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής σημείο του ποταμού Έβρου μέσω βάρκας, προκειμένου στη συνέχεια να παραληφθούν από τον 21χρονο υπήκοο Ιράκ και να προωθηθούν έως την Αθήνα.

Επίσης, κατασχέθηκε και το αφαιρεθέν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προκειμένου να αποδοθεί στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ