ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απεργία πείνας ξεκίνησε Ιταλός ποδοσφαιριστής

Αντίδραση για την ποινή τριών ετών αποκλεισμού εξαιτίας εμπλοκής του σε σκάνδαλο στημένων αγώνων

Ο πρώην αμυντικός της Σιένα, Εμανουέλε Πεσκόλι αλυσοδέθηκε μπροστά από τα γραφεία της Ιταλικής Ομοσπονδίας και ξεκίνησε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την ποινή που του επιβλήθηκε για συμμετοχή στο σκάνδαλο με τα στημένα!

Ο Πεσκόλι απαίτησε πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τους ανθρώπους που απήγγειλαν κατηγορίες, τον Φίλιπο Καρόμπιο και τον Κάρλο Τζερβασίνο, αφού δέθηκε στις πύλες του κτηρίου που στεγάζει την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ανακοίνωσε ότι ξεκινά απεργία πείνας.

Αιτία, η ποινή τριών ετών που του επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή για εμπλοκή σε σκάνδαλο με στημένα, ως παίκτης της Σιένα. Το ίδιο σκάνδαλο, για το οποίο τιμωρήθηκε και τεχνικός της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε.

«Θέλω να τους αντιμετωπίσω στα δικαστήρια για αυτή την αδικία, ώστε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου όπως πρέπει. Το μόνο μου λάθος ήταν ότι απάντησα το κωλοτηλέφωνο όταν μου ζήτησαν να πουλήσω τον αγώνα. Αλλά απάντησα όχι!

Είμαι αθώος και θα το αποδείξω. Καταστρέφουν τη ζωή μου για κάτι που δεν έκανα. Πριν αναγκαστώ να παρατήσω το ποδόσφαιρο, θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Θα περιμένω εδώ κάποιον από την Ομοσπονδία, ελπίζω τον πρόεδρο Τζιανκάρλο Αμπέτε!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 32χρονος.

(gazzetta.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις