Καλλιεργούσαν και διακινούσαν ναρκωτικά στη Σκιάθο

Δημοσιεύθηκε στις: 9 Αυγούστου 2012, 17:50

Στα χέρια των αρχών οι δυο δράστες 61 και 58 χρόνων

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Σκιάθο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στα πλαίσια στοχευμένων ερευνών για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, δύο Έλληνες 61 και 58 ετών αντίστοιχα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε εμπορικό κατάστημα ιδιοκτησίας του, ο 61χρονος κατελήφθη να κατέχει εντός τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 385,9 γραμμαρίων τις οποίες προόριζε για εμπορία και τέσσερις (4) χάρτινες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν 202 συνολικά σπόρους κάνναβης. Στη συνέχεια, ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 61χρονου, όπου στον αύλειο χώρο αυτής κατελήφθη να καλλιεργεί ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1,2μ.

Οι ποσότητες κάνναβης, οι σπόροι κάνναβης και το καλλιεργούμενο δενδρύλλιο, το οποίο εκριζώθηκε, κατασχέθηκαν. Επίσης, στην κατοχή του 61χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.175 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση των αδικημάτων και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 58χρονου συλληφθέντα, κατά τη διάρκεια της οποίας κατελήφθη να κατέχει μία (1) νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους τριών (3) γραμμαρίων και να καλλιεργεί στον αύλειο χώρο αυτής δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,40μ.

Η ποσότητα κάνναβης και τα καλλιεργούμενα δενδρύλλια, τα οποία εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ