ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ομιλία και συνέντευξη τύπου ο Σαμαράς στη ΔΕΘ!

Ολιγόωρη φέτος η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Σε μια απόφαση που σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις και έντονη κριτική φέρεται να κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς με τους στενούς του συνεργάτες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από το Μέγαρο Μαξίμου, φέτος ο πρωθυπουργός θα παραστεί μεν στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης αλλά η παρουσία στην πόλη θα είναι ολιγόωρη χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα.

Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη αλλά θα επιστρέψει αυθημερόν, χωρίς να μιλήσει προς τους παραγωγικούς φορείς της πόλης ή να παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού προς τα ΜΜΕ, εθνικά και διεθνή.

Καταργεί δηλαδή μια παράδοση χρόνων, όπου εκτός της σημειολογικής σημασίας, ο εκάστοτε πρωθυπουργός προανήγγειλε κάθε χρόνο από τη Θεσσαλονίκη την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του για τον επόμενο χρόνο, αλλά πολλές φορές καθόριζε και τις πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στη ΔΕΘ θα συνοδεύουν οι αρμόδιοι υπουργοί, ενώ στο πρόγραμμά του υπάρχει μόνον μια εθιμοτυπική συνάντησή του με τους εκπροσώπους των τριών φορέων που συνενώνονται (ΔΕΘ- Helexpo- ΟΠΕ).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο λόγος για τον οποίο ο κ. Σαμαράς διακινδυνεύει την σφοδρότατη κριτική η οποία θα του ασκηθεί από διάφορες πλευρές είναι η συνεδρίαση, λίγες ημέρες μετά – στις 14 Σεπτεμβρίου – του Eurogroup για την αξιολόγηση της έκθεσης της Τρόικα για την Ελλάδα.

Είναι δηλαδή προφανές ότι ο κ. Σαμαράς και δεν θέλει και δεν μπορεί να δεσμευτεί – εκτεθεί στον ελληνικό λαό καθώς δεν θα έχει στα χέρια του τα δεδομένα και θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την Τρόικα και τους δανειστές μας για την επιμήκυνση στην εφαρμογή του Μνημονίου.

(iefimerida.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις