ΛΑΡΙΣΑ

Αγριογούρουνα καταστρέφουν καλλιέργειες στο δήμο Κιλελέρ

Αποζημιώσεις ζητάει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ ο Ρίζος Κομήτσας

Να  δοθούν αποζημιώσεις στους καλλιεργητές καλαμποκιού του Δήμου Κιλελέρ,  που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από επιθέσεις αγριόχοιρων, ζητά ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία κοινοποιεί στη διοίκηση του ΕΛΓΑ και τους βουλευτές του νομού Λάρισας. Στην επιστολή ο κ. Κομήτσας τονίζει:

«Κύριε υπουργέ

Τεράστιες ζημιές έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα σε καλλιέργειες καλαμποκιού του Δήμου Κιλελέρ οι επιθέσεις ανεξέλεγκτων αγριόχοιρων, που καταστρέφουν τα φυτά προκειμένου να τραφούν.

Οι επιθέσεις αγριόχοιρων, όπως μας καταγγέλλουν δεκάδες παραγωγοί, ελάμβαναν χώρα και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος το φαινόμενο έχει προσλάβει διαστάσεις επιδημίας, καθώς οι πληθυσμοί των αγριόχοιρων εμφανίζονται αισθητά αυξημένοι σε σχέση με το παρελθόν και δεν δείχνουν να έχουν κανέναν απολύτως φόβο, όταν βρίσκονται μέσα στις καλλιέργειες καλαμποκιού και κοντά σε ανθρώπους.

Η εστία του προβλήματος εντοπίζεται, κυρίως, στις Τοπικές Κοινότητες Αγναντερής, Αγροκηπίου, Κιλελέρ, Ν. Περιβολίου, Μ. Μοναστηρίου και Μύρων του Δήμου Κιλελέρ, όπου οι καλλιεργητές καλαμποκιού αναφέρουν μεγάλες και μη αναστρέψιμες ζημιές στις καλλιέργειές τους σημειώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα αγριογούρουνα δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να δρομολογηθεί η άμεση εκκίνηση της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών και καταβολής δίκαιων αποζημιώσεων στους παραγωγούς, όπως και της λήψης μέτρων αποτροπής των επιθέσεων αγριόχοιρων στο μέλλον, όπως και όπου αυτό είναι εφικτό».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις