ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πέντε Έλληνες αθλητές αγωνίζονται σήμερα στο στίβο

Σε Δουβαλίδη, Τσάκωνα, Φιλιππίδη επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των φιλάθλων

Πέντε Έλληνες αθλητές και αθλήτριες μετέχουν την Τετάρτη (8/8) στα προκριματικά και ημιτελικά των αγωνισμάτων τους στο στίβο για τους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Πρώτος ρίχνεται στη μάχη της πρόκρισης ο Κώστας Φιλιππίδης στις 12.00 στο επί κοντώ. Μετέχει στο Α΄ προκριματικό γκρουπ και το όριο πρόκρισης είναι 5.70μ. Έχει όλα τα προσόντα να κάνει το όριο ή έστω να περάσει στον τελικό βάσει επίδοσης (περνούν οι 12 καλύτεροι).

Τα τελευταία χρόνια ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα συμπεριλαμβάνεται στην ελίτ του αθλήματος. Στόχος του βέβαια δεν είναι απλά ο τελικός, αλλά και μια θέση ψηλά στην κατάταξη.

Στις 14.02 ρίχνεται στη μάχη της πρόκρισης η Έλενα Φιλάνδρα. Μετέχει στην 4η σειρά των 800μ (2η διαδρομή) και φέτος έχει κάνει 2.00.44. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου έχει την 4η καλύτερη επίδοση στη σειρά της. Περνούν οι 3 πρώτες κάθε σειράς (γίνονται 6) και οι 6 με τους καλύτερους χρόνους.

Το βράδυ στις 21.05 ο Σπύρος Λεμπέσης θα χρειαστεί μια βολή πάνω από τα 82.00μ για να κάνει το όριο και να προκριθεί στον τελικό του ακοντισμού. Ο αθλητής του Αντώνη Παπαδημητρίου που μετέχει στο Α΄ προκριματικό γκρουπ, έχει κάνει φέτος ατομικό ρεκόρ 83.02μ, αλλά ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να χάσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι και επηρέασε την προετοιμασία του για το Λονδίνο.

Στις 21.15 ο Κώστας Δουβαλίδης θα βρεθεί μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, αφού θα επιδιώξει να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των 110μ εμπόδια που θα γίνει λίγη ώρα αργότερα. Μετέχει στην 1η ημιτελική σειρά κι έχει την 5η καλύτερη επίδοση μεταξύ των αντιπάλων του, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Περνούν οι 2 πρώτοι από κάθε ημιτελική σειρά (γίνονται 3) και οι 2 με τους καλύτερους χρόνους. Η Δουβαλίδης έχει κάνει φέτος πανελλήνιο ρεκόρ με 13.37 ενώ το πρωί τερμάτισε σε 13.40, σε μια κούρσα που όπως ο ίδιος είπε έκανε λάθη, τα οποία αν τα διορθώσει θα κατεβάσει κατά πολύ την επίδοσή του.

Τέλος, στις 22.10 ο Λυκούργος Τσάκωνας μετέχει στην 1η ημιτελική σειρά των 200μ και για να περάσει στον τελικό θα πρέπει να τερματίσει μέσα στις δύο πρώτες θέσεις (γίνονται 3 σειρές) ή ο χρόνος του να είναι μέσα στους δύο καλύτερους. Φέτος έχει κάνει πανελλήνιο ρεκόρ νέων με 20.52, αλλά όπως και ο ίδιος δηλώνει μπορεί να τον κατεβάσει πολύ ακόμη. Στη σειρά του Τσάκωνα μετέχουν επίσης δύο αθλητές με φετινές επιδόσεις κάτω από τα 20 δευτερόλεπτα, ο Γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ με 19.91 και ο Αμερικανός Γουάλας Σπίρμον με 19.95.

To βράδυ θα έχουμε συνολικά τέσσερις τελικούς, σε μήκος γυναικών (22.05 ώρα Ελλάδας), 400μ εμπόδια γυναικών (22.45), 200μ γυναικών (23.00) και 110μ εμπόδια ανδρών (21.15).

Παράλληλα ξεκινά και το δέκαθλο με 100μ, μήκος, σφαίρα, ύψος και 400μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις