Παρασκήνιο

Αμφισβητίες του ατομικού εθελοντισμού με επιχειρήματα

Αναφορά σε επίκαιρη ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Στην ανάγκη άμεσης και γενναίας χρηματοδότησης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν οι δομές των δήμων που προσφέρουν σε κοινωνικό επίπεδο, αναφέρεται σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση, εξηγείται – εν μέρει – και η διαφορετική στάση του Περισσού στην έξαρση εσχάτως του λεγόμενου «ατομικού εθελοντισμού».

Πρόκειται νομίζω για μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, υλικό για γόνιμη σκέψη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ, στηρίζοντας κινητοποιήσεις απ’ τα κάτω, αλλά και με ιδιαίτερες παρεμβάσεις στη βουλή, διεκδικεί την άμεση χρηματοδότηση των Δήμων. Γιατί αν δεν υλοποιηθεί έστω και αυτό το ελάχιστο που έχει μπει στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, τότε ο κίνδυνος πραγματικά κατάρρευσης των όποιων υπηρεσιών προσφέρουν οι δήμοι, ιδιαίτερα στον κοινωνικό τομέα, θα είναι άμεσος, καταλυτικός σε συνθήκες που η φτώχεια μεγαλώνει και τα νέα μέτρα θα δημιουργήσουν μάζες νεόπτωχων.

Θεωρούμε ότι αυτή την περίοδο έχει μεγάλη σημασία και με τη δράση των τοπικών αρχών, της τοπικής διοίκησης, να στηριχθούν δομές που υπάρχουν, όπως τα Κέντρα Υγείας, δομές που έχουν οι δήμοι, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, παιδικοί σταθμοί, η λειτουργία των σχολικών κτηρίων και ιδιαίτερα η θέρμανση, ό, τι εν πάση περιπτώσει τοπικές ή κρατικές δομές υπάρχουν, πρέπει να στηριχθούν πριν απ’ όλα με την κρατική χρηματοδότηση και δεν μπορεί αυτά να στηρίζονται στην ατομική εθελοντική πρωτοβουλία.

Ο ατομικός εθελοντισμός μπορεί να έχει μία συνεισφορά μόνο όταν αυτά στηρίζονται με προσωπικό που απασχολείται και αμείβεται σωστά και καλά και οι δραστηριότητες πρέπει να αγκαλιάσουν σήμερα πολύ περισσότερο αριθμό οικογενειών, παιδιών, ηλικιωμένων απ’ ότι γίνονταν μέχρι τώρα».

Για την αντιγραφή,

Ο Παρατηρητής 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις