ΛΑΡΙΣΑ

Στο περιφερειακό συμβούλιο ο λιγνίτης της Ελασσόνας

Στο ανώτατο αυτοδιοκητικό όργανο της περιοχής στέλνει ο Κώστας Αγοραστός το μείζον θέμα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στο Δομένικο.

Ο περιφερειάρχης μετά την επαφή που είχε συνοδευόμενος και από άλλους αυτοδιοικητικούς με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου, θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει το σώμα αμέσως μετά την περίοδο του δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr η αρχική πρόθεση του περιφερειάρχη ήταν να συγκαλέσει περιφερειακό συμβούλιο στις αρχές Σεπτεμβρίου λόγω του ιδιόμορφου της θερινής περιόδου που διανύουμε.

Ωστόσο, τις διαδικασίες «επίσπευσε» η ανακοίνωση του δημάρχου Ελασσόνας Γιώργου Πασχόπουλου  ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, παρουσίασε μία εντελώς διαφορετική εικόνα για τη συνάντηση με τον κ. Παπαγεωργίου στην οποία εξάλλου συμμετείχε και ο ίδιος.

Σε αντίθεση με τα λεγόμενα του κ. Αγοραστού ο οποίος υπήρξε συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά σε κάθε περίπτωση καθησυχαστικός για το λιγνίτη,  κ. Πάσχόπουλος με την ανακοίνωσή του πρακτικά προανήγγειλε πως το θέμα ανοίγει για την κυβέρνηση.

Στενοί συνεργάτες του κ. Αγοραστού δεν έκρυβαν τον αιφνιδιασμό τους αλλά και τη δυσαρέσκειά τους για την ανακοίνωση του κ. Πασχόπουλου, αποδίδοντάς την «σε μικροκομματικά παιχνίδια εντυπώσεων».

Και τούτο διότι υπενθύμιζαν τα εξής:

  1. Πως ο περιφερειάρχης ήταν εκείνος που «σήκωσε» το θέμα του λιγνίτη, κλείνοντας μάλιστα το ραντεβού στο οποίο προσκάλεσε και τον κ. Πασχόπουλου.
  2. Η περιφέρεια από την πρώτη στιγμή έχει θέσει ξεκάθαρες «κόκκινες γραμμές» για το λιγνίτη στην περιοχή της Ελασσόνας εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκμετάλλευσης.

Σε ότι αφορά την καθ’ αυτού συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, σημείωναν με νόημα πως ουδέποτε ετέθη ζήτημα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων από τον υφυπουργό, παραπέμποντας και στους αντικειμενικούς λόγους που δε θα μπορούσε να συμβεί αυτό ακόμη κι αν ήταν στις επιδιώξεις της κυβέρνησης (μικρό κοίτασμα χωρίς τις απαραίτητες μελέτες σε αντίθεση με άλλα κοιτάσματα περιοχών που εδώ και χρόνια βρίσκονται στο «στόχαστρο»).

Το βέβαιο είναι πως οι σχέσεις του περιφερειάρχη με τον δήμαρχο Ελασσόνας μπαίνουν πλέον στην… «κατάψυξη» επ’ αόριστον, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η… αναπόφευκτη αντιπαράθεση των δύο ανδρών στο επικείμενο περιφερειακό συμβούλιο.

φωτό: από την επίμαχη συνάντηση στην Αθήνα

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις