ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η στυγνή λογοκρισία στον Τύπο της Κίνας

Οι αρχές σφράγισαν εφημερίδα που έκανε κριτική σχετικά με τις πρόσφατες πλημμύρες

Οι κινεζικές αρχές απέσυραν από την κυκλοφορία μια εφημερίδα του Πεκίνου η οποία είχε επικρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 79 άνθρωποι, τον περασμένο μήνα, στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Jingjiguancha bao (“Οικονομικός Παρατηρητής”) αποσύρθηκε από τα σημεία πώλησης και το επίμαχο άρθρο διαγράφηκε από τον ιστότοπό της, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Πληροφόρησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία (CHRD) που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

Η εφημερίδα ανέφερε στο άρθρο της ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν στον απολογισμό τον αριθμό των αγνοούμενων και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Στο ρεπορτάζ γινόταν λόγος για τρεις άνδρες που παρασύρθηκαν από τα νερά στην πόλη Σίντου –κοντά στο Πεκίνο– και για τις αγωνιώδεις προσπάθειες των οικογενειών τους να τους εντοπίσουν. Οι τοπικές αρχές από την άλλη πλευρά είχαν ανακοινώσει ότι κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε στο Σίντου.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις