ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Οι ζημιές στις καλλιέργειες της Καρδίτσας στο επίκεντρο

Με τον Καρδιτσιώτη υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Τσιάρα και τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Β. Τσιάκο ο Μάξιμος

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλειο Τσιάκο μετά από πρωτοβουλία τους.

Στη συνάντηση έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τις ζημιές που υπέστησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχοπτώσεις και ανεμοθύελλα) καλλιέργειες καλαμποκιού, καπνού και πιπεριάς, στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Καρδίτσας (Μέλισσα, Πτελοπούλα, Καλιφώνι, Ζαΐμη και Αγιοπηγή) και των Σοφάδων (Καρποχώρι, Αγία Παρασκευή, Άμπελος, Δασοχώρι, Μελισοχώρι, Φίλια, Μαυραχάδες και Καπαδοκικό).

«Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ διενήργησε ήδη όλες τις αναγκαίες επισημάνσεις προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι ζημιές, η εξέλιξη των οποίων παρακολουθείται», τόνισε σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και πρόσθεσε: «Έχουν γίνει αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις από τους πληγέντες παραγωγούς. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο προσδιορισμός του ύψους των ζημιών να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις