«Διαλύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δημοσιεύθηκε στις: 7 Αυγούστου 2012, 19:50

Δήλωση του συντονιστή Θεσσαλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλη Σακελλάρη

«Στη συνάντηση που είχαμε ως κόμμα με τον Υπουργό Εσωτερικών είχαμε έγκαιρά επισημάνει ότι η εφαρμογή του Καλλικράτη και του Μνημονίου έχει προκαλέσει έντονα οικονομικά προβλήματα στους Δήμους καθιστώντας απαγορευτική οποιαδήποτε άλλη μείωση αφού θα σημάνει και την οριστική οικονομική κατάρρευση τους.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά πέσαμε μέσα στις εκτιμήσεις μας καθώς η  απόφαση του Υπ. Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη να περικόψει κατά 30%,δηλαδή 45 εκ. € την τακτική χρηματοδότηση των Δήμων καθιστά αδύνατη ακόμα και την εξυπηρέτηση της μισθοδοσίας σε πολλούς Δήμους της χώρας.

Η περικοπή πόρων από τους Δήμους σημαίνει την άμεση διακοπή λειτουργίας κοινωνικών δομών όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ οι Οργανισμοί κοινωνικής πολιτικής, τα προγράμματα για ΑΜΕΑ κι ευπαθείς ομάδες, των οποίων τις υπηρεσίες έχουν απόλυτη ανάγκη καθημερινά όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Είναι βέβαιο ότι αυτή η περικοπή θα οδηγήσει σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων ή σε αυξήσεις των δημοτικών τελών ή και στα δύο ταυτόχρονα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων των Δήμων, παραμένοντας συνεπείς στις θέσεις μας για την Αυτοδιοίκηση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ