ΕΛΛΑΔΑ

Αντίθετοι με την «εργασιακή εφεδρεία» Βενιζέλος – Κουβέλης

Χωρίς οριστική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων έληξε και η σημερινή σύσκεψη

Τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο επανέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, λέγοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μία «αρνητική εμπειρία» με την εφεδρεία.

Κατηγορηματικά αντίθετος με την εργασιακή εφεδρεία εμφανίστηκε και ο Φ. Κουβέλης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα συμφωνήσει «με ένα φιάσκο». Αναζητούνται «οι καλύτερες λύσεις», περιορίστηκε να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Βγαίνοντας από τη σύσκεψη το απόγευμα της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο λέγοντας «πως η δέσμευση ισχύει απολύτως».

«Είχαμε μία αρνητική εμπειρία με την εργασιακή εφεδρεία» είπε ο Ευ. Βενιζέλος. «Ήταν μία αναγκαστική κατάσταση που δεν ήταν ποτέ επιθυμία της κυβέρνησης» σημείωσε.

Τη ρητή αντίθεση της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε από την πλευρά του ο Φ. Κουβέλης: «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας» είπε μετά τη σύσκεψη, λέγοντας πως «όχι μόνο δεν δημιουργεί δημοσιονομικό όφελος αλλά σπρώχνει και συμπολίτες μας στην ανεργία».

«Αποδείχθηκε, στο βαθμό που εφαρμόστηκε, πως ήταν ένα φιάσκο, και δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με ένα φιάσκο» είπε χαρακτηριστικά ο Φ. Κουβέλης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να πει πως αναζητούνται οι «καλύτερες λύσεις». Ο πρωθυπουργός, ανέφερε, θα ενημερωθεί στις 16:00 την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Το ζήτημα των ναυπηγείων

Στη διάσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα των ναυπηγείων και, όπως ανέφερε αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αποφασίστηκε άμεσα να οριστεί συντονιστής υψηλού επιπέδου για το χειρισμό του θέματος και συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων.

«Αποφασίσαμε από τις συζητήσεις να περάσουμε στην πράξη» είπε ο υπουργός, έχοντας σημειώσει νωρίτερα ως «οξύμωρο» το ότι «ενώ έχουμε το μεγαλύτερο στόχο, κινδυνεύουμε να κλείσουν όλα τα ναυπηγεία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει πως θα συνεχιστεί η πολιτική που έχει ακολουθηθεί με στόχο τη διάσωση της ναυπηγικής βιομηχανίας, την προώθηση των προγραμμάτων του Ναυτικού και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

(in.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις