ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Λευτέρης Βερυβάκης

Σε ηλικία 77 ετών από καρδιακή ανακοπή

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας από τους πιο μάχιμους πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών, o Λευτέρης Βερυβάκης, από ανακοπή καρδιάς στο Μπαλί Ρεθύμνου σε ηλικία 77 ετών.

Ο Λευτέρης Βερυβάκης ήταν από το 1954 στο πλευρό του Γεωργίου Παπανδρέου. Το 1964, διετέλεσε αρχηγός της Δημοκρατικής Νεολαίας του Γεωργίου Παπανδρέου και στις πρώτες Βουλευτικές Εκλογές μετά την Δικτατορία, υπήρξε υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Περιφέρεια Αθήνας. Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής και από τότε εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών.

Διετέλεσε Γραμματέας, Εισηγητής και Μέλος στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ των Υπουργείων Εργασίας, Παιδείας και Εξωτερικών.

Διετέλεσε υπουργός στα υπουργεία Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο υπουργείο Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, στο υπουργείο Βιομηχανίας, Ενέργειας & Τεχνολογίας και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο των διακοπών του στο Μπαλί Ρεθύμνου, ο χανιώτικης καταγωγής πολιτικός, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Άμεσα του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου έφυγε από τη ζωή, μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πληροφορίες θέλουν, ο επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αγωνιστής της δημοκρατίας επί επταετίας, να υπέστη καρδιακή προσβολή.

(iefimerida.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις