ΛΑΡΙΣΑ

Η γιορτή της Μεταμορφώσεως στο μοναστήρι της Ραψάνης

Στις εκδηλώσεις χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στο όμορφο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην ορεινή Ραψάνη κατά τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως.

«Καλόν εστίν ημάς ώδε είναι», τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του κατά την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, παρουσία του Βουλευτή κ. Χρήστου Κέλλα και του Δημάρχου Τεμπών κ. Κωνσταντίνου Κολλάτου.

«Ελάτε αδελφοί μου με νηστεία, άσκηση, προσευχή και αγώνα πνευματικό, ελάτε να ζήσουμε τις θείες εμπειρίες, τη θεοπτία, ελάτε να δούμε το Άκτιστο Φως της Παρουσίας του Αγίου Θεού και να μείνουμε κοντά Του, ελάτε να αλλοιωθούμε πνευματικά και να μεταμορφωθούμε! Εδώ στο Χριστό μας, μόνον υπάρχει η αιώνια ζωή, εδώ η πληρότητα, εδώ η γαλήνη και η ηρεμία της ψυχής, εδώ η ανάπαυση και το Φως, εδώ κοντά Του η ζωή μας, εδώ η σωτηρία μας και ο αγιασμός».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους και τα σταφύλια απ’ τα ευλογημένα αμπέλια της Ραψάνης και τέλεσε στον τάφο της αλήστου μνήμης αγίας Καθηγουμένης της Μονής Χριστονύμφης μοναχής, που φέτος για πρώτη φορά απουσίαζε από την πανήγυρη ευρισκομένη στην εν Ουρανοίς θριαμβεύουσα Εκκλησία, άδουσα και ψάλλουσα το όνομα του Κυρίου, τον οποίο τόσο αγάπησε και εις τον οποίο αφιερώθηκε εκ  νεότητός της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις