Απορρίπτουν το δικαίωμα της υπό όρους απόλυσης κρατουμένου!

Δημοσιεύθηκε στις: 6 Αυγούστου 2012, 19:39

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων Λάρισας

Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής :

«Την  Πέμπτη 9 Αυγούστου, συζητείται η έφεση που κατέθεσε ο Μιχάλης Μακρυγιάννης, κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας, επί της πρόσφατης απορριπτικής απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για υφ’ όρων απόλυση.

Για έκτη συνεχή φορά, η απορριπτική απόφαση αιτιολογείται με βούλευμα πανομοιότυπο με όλα τα προηγούμενα χωρίς καμία σαφή και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία. Το γεγονός αυτό παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου από την Δικαιοσύνη καθώς προκλητικά αγνοείται πως ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει ήδη συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για την ένταξή του σε καθεστώς υφ’ όρων απόλυσης και  συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί.

Ενδεικτική της εκδικητικής τακτικής που ακολουθείται απέναντί του,  είναι η εμμονική παρουσίαση σε κάθε συμβούλιο, εγγράφων που αφορούν πειθαρχικά που έχουν παραγραφεί και του καταλογίστηκαν την δεκαετία του 1990 στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των κρατουμένων που ζητούσαν ανθρώπινες συνθήκες ζωής.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι οι υποσχέσεις περί αποσυμφόρησης των φυλακών και εξανθρωπισμού του έτσι κι αλλιώς άθλιου συστήματος εγκλεισμού που δίνουν οι εκάστοτε υπουργοί, είναι ψεύτικα μεγάλα λόγια για δήθεν «ευαισθησία» του κρατικού μηχανισμού.

Πίσω από τα τείχη των φυλακών εξάλλου, εφαρμόζεται με τον πιο άγριο τρόπο η πολιτική εξόντωσης μεγάλου μέρους της κοινωνίας για να ευδοκιμήσουν οι αριθμοί και να παραμείνει στη θέση του το σάπιο σύστημα εξουσίας. Ήδη, λόγω περικοπών μειώθηκε η ποσότητα του συσσιτίου, ενώ καταργήθηκαν βασικά τρόφιμα όπως το γάλα.

Οι συνθήκες κράτησης παραμένουν άθλιες με ανθρώπους στοιβαγμένους σε τσιμεντένια κλουβιά, χωρίς εξαερισμό, περίθαλψη και επαρκείς όρους υγιεινής. Παραμένουν στη φυλακή άνθρωποι (όπως ο Μιχ. Μακρυγιάννης) που ξεχρέωσαν τους όποιους λογαριασμούς τους με το κράτος, ενώ βιάζεται συστηματικά κάθε έννοια αξιοπρέπειας με σαδιστικούς ελέγχους και ολοκληρωτικές συμπεριφορές».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ