Οι Θεσσαλοί στο Θέατρο Πέτρας

Δημοσιεύθηκε στις: 4 Αυγούστου 2012, 11:48

Γιορτάζονται τα 35 χρόνια της Πανθεσσαλικής Στέγης

Η δευτεροβάθμια ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» θα διοργανώσει διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένων στην ιστορία και στον πολιτισμό της Θεσσαλίας την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης Αττικής με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από την ίδρυση της Πανθεσσαλικής Στέγης.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη σειρά των ενεργειών για την ανάδειξη κι ενίσχυση του θεσσαλικού πνεύματος. Ήδη οι ζυμώσεις για την τελική διαμόρφωση του προγράμματος βρίσκονται στη τελική τους ευθεία. Σε πρόσφατη συνάντηση Θεσσαλικών φορέων ο Πρόεδρος Στέφανος Γ. Κούτρας – μεταξύ άλλων – επισήμανε ότι:

“Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας ο ρόλος των εθνικοτοπικών σωματείων είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Η Πανθεσσαλική Στέγη μπορεί και πρέπει να γίνει ο φορέας προβολής των δράσεων που υλοποιούνται από τα θεσσαλικά σωματεία. Η πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων της Πανθεσσαλικής Στέγης με την ευκαιρία του εορτασμού των 35 ετών από την ίδρυσή μας είναι ένα γεγονός, το οποίο οφείλουμε να το στηρίξουμε όλοι οι Θεσσαλοί”.

Στo ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της Πανθεσσαλικής Στέγης Επαμεινώνδας Λ. Στυλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης κι ενδυνάμωσης της Πανθεσσαλικής συνείδησης. Η συνολική διοργάνωση αναμένεται να είναι σημαντική με πανηγυρικό χαρακτήρα ενώ ήδη έχουν προσκληθεί σημαντικές προσωπικότητες της Θεσσαλίας από όλους τους χώρους.

Κατά την επικείμενη διοργάνωση το επίκεντρο θα αποτελέσει η λαογραφία μέσα από χορευτικά της Θεσσαλίας ενώ δεν θα λείψουν εκδηλώσεις αναφορικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλίας. Οι σχεδιαζόμενες πρωτοβουλίες είναι αναμενόμενο να ενισχυθούν από τους Θεσσαλούς όχι μόνο της Αττικής. Αναμένονται οι παρουσίες σημαντικών Θεσσαλών από το πολιτικό, πολιτιστικό και επιστημονικό χώρο.

Στις επικείμενες εκδηλώσεις σημαντική αναδεικνύεται η συνεισφορά του Θεσσαλού Γιάννη Κατσή και του συγκροτήματός του, ενώ η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πέτρας με την υποστήριξη του Δήμου Πετρούπολης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ